Torsdag, 23. juni 2022 - af Marianne Singer

Efter stor succes i Frankrig: Nu gør prinsesse Marie det for første gang i Danmark

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Prinsesse Marie er i disse dage for første gang i Danmark i sin nye rolle som særlig kulturrepræsentant for den danske ambassade i Frankrig, efter allerede at have haft stor succes med det i Frankrig.

Det går strygende for prinsesse Marie i sin forholdsvis nye rolle som særlig kulturrepræsentant for den danske ambassade i Frankrig. 

Et job, som prinsesse Marie begyndte på i oktober sidste år og siden har haft stor succes med.

Fra Frankrig til Danmark

Således har prinsesse Marie stået i spidsen på flere kulturrelaterede opgaver med dansk-franske vinkler i Frankrig, som du kan se her: 

Og nu indtager prinsesse Marie også Danmark i sin særlige rolle, hvilket sker i Skagen i disse dage. 

Torsdag morgen nævnte prinsesse Marie, hvor meget jobbet betyder for hende, som du kan se i videoen i toppen af artiklen 

En hjertesag

Prinsesse Marie fortalte om sin rolle ved et stort internationalt symposium i Kulturhus Kappelborg i Skagen, som det franske museum Musée Marmottan Monet har arrangeret sammen med Skagens Kunstmuseer. 

Her skal hun som særlig kulturrepræsentant i Frankrig sammen med omkring 40 mennesker fra forskellige museer og fonde fra ind- og udland samt kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen sætte fokus på fremtidige samarbejder mellem den danske og den franske kunstverden.

Holder båltale

Prinsesse Marie ankom til Skagen i går, hvor hun nærstuderede imponerende mesterværker af P.S. Krøyer og Claude Monet i den prestigefulde udstilling "Krøyer og Paris" på Skagens Museum, der netop er opstået gennem et samarbejde mellem Skagens Kunstmuseer og det franske museum Musée Marmottan Monet. 

Senere i aften skal prinsesse Marie holde den officielle båltale ved det traditionsrige Sankt Hans-arrangement på Skagen Sønderstrand. 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden