11. apr. 2022
Af Malan Joensen

Ekspert: Sådan adskiller prinsesse Marie sig fra andre kongelige

Prinsesse Marie.
Prinsesse Marie.
Foto: Kaspar Wenstrup
Kongehusekspert Ulrik Ulriksen har fulgt prinsesse Marie i mange år, og han har for ganske nyligt været med prinsessen i Cambodja.
Da prinsesse Marie i sidste uge var i Cambodja som protektor for Folkekirkens Nødhjælp, var hun som altid i selskab med en række pressefolk. En af dem var BILLED-BLADETs Ulrik Ulriksen, der har fulgt prinsesse Marie og resten af den danske kongelige familie i mange år.
Turen til Cambodja bød på mange intense og rørende oplevelser for både prinsesse og pressekorps. Her sætter Ulrik Ulriksen ord på, hvordan man på netop sådan en rejse kan se, at prinsesse Marie er helt sin egen: - Jeg synes, at man på arbejdsrejsen med Folkekirkens Nødhjælp til Cambodja igen har set, at prinsesse Marie har sin helt egen måde at agere på som kongelig. Prinsessen er måske lidt mere direkte, end man er vant til, når man dækker kongehusets aktiviteter i ind- og udland, fortæller Ulrik Ulriksen og understreger, at det i hans optik er særdeles positivt:
- Det er jo kun godt, at de kongelige ikke ligner hinanden alt for meget. Der skal være noget variation. Man skal kunne se og mærke, at det er ægte mennesker, der udgør det danske kongehus og ikke royale robotter. En af styrkerne i det danske kongehus i dag er, at der er plads til forskellighed, tilføjer han og forklarer: - Prinsesse Marie og alle andre medlemmer af kongehuset er stærke individualister, der komplementerer hinanden helt perfekt.
Ulrik Ulriksen mener, det er et historisk stærkt royalt hold, vi har i disse år, og det er prinsesse Marie en vigtig del af. - Prinsesse Marie har mange spidskompetencer, og hun er i hvert fald en kvinde med en veludviklet sans for humor. Det så vi for eksempel, da prinsessen med et stort smil på læben i en landsby udenfor Phnom Penh stegte græshopper til pressens udsendte og mere eller mindre tvang os til at spise de sprødstegte insekter, fortæller Ulrik Ulriksen.
- Det var noget, der fik alle til at grine, og i det hele taget er der altid en god atmosfære omkring prinsessen. Den gode stemning er hun i høj grad selv hovedkraften bag, og det er jo ret godt gået og viser enormt overskud.

Læs mere om: