6. apr. 2022
Af Ulrik Ulriksen

Sådan har du aldrig set prinsesse Marie før: Kongelig kok i topform

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere Marketing cookies.

Prinsesse Marie har i dag været på besøg i provinsen Takeo i Cambodja, hvor prinsessen besøgte landsbyboer, der arbejder med opdræt af græshopper.

Prinsesse Marie var i fin form, da hun ved frituregryden gav den gas med at stege græshopper til frokost.

Marie serverede de sprøde insekter til pressen og resten af den danske delegation, og alle syntes, at maden smagte godt.

Prinsesse Marie i fin form

Prinsessen talte under madlavningen om, at hun ville give græshoppe-madtips videre til sine børn Henrik og Athena, når hun igen er hjemme hos dem i Paris senere på ugen.

– Det er første gang, jeg tilbereder græshopper. Jeg prøver at huske, hvordan man gør. Så kan jeg lære mine børn at lave det, lød det fra prinsessen.

Prinsesse Marie
Prinsesse Marie
Foto: Kaspar Wenstrup

Spændende oplevelse

For prinsessen var det spændende at se, hvordan lokale i Takeo har udnyttet støtte fra Folkekirkens Nødhjælp til at skabe sig en sund privatøkonomi ved salg af græshopper og dermed få skabt sig et økonomisk fundament for en bedre tilværelse.

Prinsesse Marie var blandt andet hjemme hos Sinuom, der for år tilbage på grund af sygdom mistede sit arbejde som tekstilarbejder.

Prinsesse Marie
Prinsesse Marie
Foto: Kaspar Wenstrup

Derefter måtte den cambodjanske kvindes familie leve af Sinuons mands beskedne indkomst.

For tre år siden fik Sinuon støtte til at investere i tre kasser til opdræt af græshopper.

Hun solgte de fede græshopper på markedet, tjente penge og geninvesterede sin gevinst, hvorefter hun købte otte kasser ekstra til insektopdræt.

Nu har den stærke cambodjanske kvinde skabt en god forretning.

Det har betydet, at hendes børn har kunnet komme tilbage i skole, som koster penge, og at hun har fået købt sig en knallert, så hun kan komme hurtigt til og fra markedet, hvor hun tjener sine penge.

Historierne berører Marie

En historie som denne berører virkelig prinsesse Marie, der som protektor for Folkekirkens Nødhjælp føler en stor tilfredshed, når støtteprojekter med lokale partnere i Cambodja virker og skaber bedre forhold i et på mange måder presset samfund.

Læs mere om: