Onsdag, 15. juli 2020 — af Trine Larsen

Enestående udstilling på Amalienborg: Prinsessekjoler

Prinsesse Benedikte.
Prinsesse Benedikte.
Fotomontage: Hanne Juul og Lars H. Laursen
Lige nu kan man opleve en helt unik udstilling med 21 fantastiske kjoler på Amalienborgmuseet. Udstillingen er en hyldest til modeskaberen Jørgen Bender, der gennem årtier lavede fest-og galla-kjoler til kongefamilien. Kjolerne på denne udstilling er alle sammen nogle han har lavet til prinsesse Benedikte, dronningens søster.

På Amalienborg museets udstilling kan man nyde hele 21 haute couture kjoler, som modeskaber Jørgen Bender har kreeret til prinsesse Benedikte. Udstillingens show-piece og attraktion er prinsessens brudekjole, men kjolerne giver et godt indblik i modeskaberes arbejde til prinsessen, der iøvrigt har gemt tegningerne med vedhæftede stofprøver.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kjolerne fortæller alle en historie og er lavet til særlige begivenheder, og de viser tydeligt, at prinsesse Benedikte allerede for år tilbage, benyttede sig af genbrugstanken, også når det gjalt de smukke, værdifulde gallakjoler, som hun også nu for tiden ofte benytter sig af.

- Jørgen Bender har ændret utallige af mine kjoler, en form for genbrug kan man sige. Derudover blev der ofte også lavet to versioer, når der skulle designes en ny kjole. Det kunne f.eks være to forskellige overdele, hvor den ene var en mere let og udringet sommerversion og den anden eksempelvis af fløjl, som var mere efterårs-vinteregnet, fortæller prinsesse Benedikte om samarbejdet med designeren, som hun kalder en mester i draperinger.

Se reportagen fra udstillingen på Amalienborgmuseet i dette nummer af BILLED-BLADET og hør museumsdirektør Thomas Thulstrup fortæller om udstillingen her:

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden