29. maj. 2020
Af Ulrik Ulriksen

For et år siden: Mary kom helt tæt på sorgen

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Aller Foto
Ved et besøg hos Sorglinjen i København for præcis et år siden mødte kronprinsesse Mary otte frivillige, der fortalte deres helt private historie om tabet af nære familiemedlemmer.

Kronprinsesse Mary var for et år siden med til at sætte fokus på et helt unikt tilbud til en gruppe danskere med specielle udfordringer.

Kronprinsesse Mary aflagde som protektor for Det Nationale Sorgcenter besøg hos Sorglinjen i det indre København.

Kronprinsesse Mary mødte frivillige

Kronprinsesse Mary blev ved ankomsten modtaget af blandt andre Preben Engelbrekt, som er direktør i Det Nationale Sorgcenter.

Han introducerede Mary for otte udvalgte frivillige, der efter at have hilst på den royale gæst fik mulighed for at fortælle deres helt egen historie om at miste nær familie og som følge af det blive ramt af dyb sorg.

Mary skulle selv prøve kræfter med arbejdet på Sorglinjen, og kronprinsessen indgik i dagens vagt fra klokken 17-18, hvor hun på lige fod med de frivillige tog imod opkald.

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Aller Foto

Døde alt for tidligt

For kronprinsessen var det en stærk oplevelse at komme så tæt på de frivilliges historier om sorgen efter tab af deres kære.

Det var tydeligt at se, at de frivilliges ord gjorde et dybt indtryk på kronprinsessen, som også selv har oplevet dyb sorg i sit liv. I 1997 mistede Mary sin elskede mor Henrietta, der døde som 55-årig.

Åben alle dage

Kronprinsesse Mary har været protektor for Det Nationale Sorgcenter siden centrets etablering i 2017, ligesom hun har været protektor for Børn, Unge & Sorg siden 2013.

Sorglinjen er et tilbud til efterladte fra 13 år og opefter, og man kan ringe eller skrive til den særlige hjælpelinje alle dage.

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/webgrafik_bb22-forsider.jpg

Læs mere om: