29. maj. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Frederik sender hilsen fra Amalienborg: Det er en svær og mærkelig tid!

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik
Foto: Hanne Juul
Med stolthed i stemmen har kronprins Frederik sendt en vigtig hilsen til en særlig gruppe frivillige.

Som protektor for Red Barnet har kronprins Frederik sendt en varm hilsen til organisationens frivillige i forbindelse med deres indsats under coronakrisen.

Red Barnet kæmper for børns rettigheder og yder øjeblikkelig hjælp til børn i hele verden. Organisationen er en del af Save the Children, der udfører hjælpearbejde i over 120 lande.

Frederik sender hilsen fra palæet

- Kære frivillige i Red Barnet, som protektor er det med ekstra stolthed, at jeg sender jer denne store tak. Det er fantastisk at høre, hvordan I alle sammen har knoklet ekstra hårdt for at hjælpe sårbare børn og familier under coronakrisen. Det er en svær og mærkelig tid for os alle sammen, men I har vist et helt særligt overskud, siger kronprinsen i en videohilsen, der er optaget i Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg.

Kronprinsen nævner derefter, at de frivillige har bragt pakker ud til børn og familier, som har haft brug for hjælp samt skabt kontakter til lokale virksomheder, der havde lyst til at hjælpe Red Barnet.

Helt særlig trøje

Kronprinsen har i videoen med den vigtige hilsen sin røde Red Barnet-trøje på.

Frederik runder sin hilsen af på den fineste måde.

- I har støttet familierne med telefonopkald. I har koordineret uddeling af mad til nogle af de økonomisk mest pressede. I har ganske enkelt været der for børn og familier, der har det ekstra svært i denne tid. Tusind tak!

Frederik på Fejø

Kronprins Frederik har ved flere lejligheder tidligere vist sit store engagement som protektor for Red Barnet.

Han var for eksempel i absolut topform sidste år, da han i selskab med en masse børn og deres forældre i Red Barnet-regi var en tur på Fejø.

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/webgrafik_bb22-forsider.jpg

Læs mere om: