16. feb. 2018
Af Trine Larsen

Et sidste farvel til prins Henrik fra hoffets ansatte

Amalienborg
Amalienborg
Foto: Jesper Sunesen / BILLED-BLADET
Ved en helt privat seance tog hoffets medarbejdere afsked med prins Henrik i Riddersalen i Christians IX's palæ på Amalienborg.

Alle hoffets ansatte, ligefra stuepiger, livrister, kontorpersonale, kokke, chauffører og staldfolk, sagde i formiddag et sidste farvel til prins Henrik.

Det foregik i Riddersalen på Amalienborg, hvor prinsens flagsmykkede kiste, med hans eget flag og våbenskjols, står.

Flere ansatte havde ifølge hoffet ønsket at sige et sidste farvel til prinsen og mindes mange gode stunder og sjove oplevelser med dronningens mand, og selvom det blev en kort, bevægende seance, blev det et meget fint farvel.

Prinsens egne medarbejere bærer kisten

Prinsens båre står i Riddersalen i Christians IX's palæ frem til ca. kl. 17.30 i dag, hvor den herefter bæres ned i rustvognen af hoffets medarbejdere. Mens det på Fredensborg var dronningens livrister, jæger og taffeldækkere, som bar prinsen ud fra slottet, vil det i eftermiddag være prinsens egne medarbejdere, som bærer kisten til rustvognen.

Kortege til Christiansborg Slotskirke

Præcis klokken 18 køres prinsens båre, fulgt af dronningen, sønner og svigerdøtre med børn, i kortege fra Amalienborg til Christiansborg Slotskirke, hvor 10 officerer fra Livgarden bærer prinsens kiste ind i kirken, når den ankommer ca. 18.15

Læs mere om: