Onsdag, 29. maj 2013 — af af Hanne Rask

Et sidste kongeligt farvel til grev Christian

Dronning Margrethe og prinsgemalen til greve Christians begravelse
Prinsgemalen og dronning Margrethe til greve Christians begravelse
Foto: Lars H. Laursen
Grev Christian fik en begravelse, der var en kongelig værdig – familie og venner tog en sidste afsked.

Det var en fattet grevinde Anne Dorte, der godt støttet af sine tre døtre, i formiddag tog den sidste afsked med sin mand gennem 47 år, Grev Christian af Rosenborg.

Lyngby Kirke nord for København var rammen om en begravelse, der var en kongelig værdig, og repræsentanter fra den kongelige familie var da også mødt talstærkt op for at sige et sidste farvel til dronningens fætter, der døde i sidste uge i en alder af 70 år.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Han efterlader sig hustruen grevinde Anne-Dorte, parrets tre døtre, de tidligere komtesser, Camilla, Josefine og Feodora, samt syv børnebørn.

Komtesserne tog imod de mange gæster heriblandt prinsesse Marie og prinsesse Benedikte, norske kong Haralds søster, prinsesse Astrid, der repræsenterede Norge, og ikke mindst dronningen og prinsgemalen, der ankom til kirken som de sidste.

Efter kirkehandlingen blev greve Christian båret til graven af svigersønner, et par venner, samt afdødes bror, og efter at familie og venner ved graven havde sunget Altid frejdig, når du går, var der inviteret til gravøl på det nærliggende Lottenborg.

Greve Christians begravelse - kiste
Kisten med greve Christian bæres ud ad kirken.
Foto: Lars H. Laursen

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden