Europas konger og dronninger til Margrethes fødselsdag

Dronning Margrethe.

Dronning Margrethe.

Arkivfoto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Både det spanske og belgiske regentpar deltager i fejringen af dronning Margrethe, når hun fylder 75 år.

Når dronning Margrethe fejrer sin 75-års fødselsdag kommer det til at vrimle med konger og dronninger fra hele Europa.

Det er således ikke kun de nordiske kongehuse, med hvem dronningen har særdeles tætte relationer, der kommer til den store gallafest på Christiansborg den 15. april - dagen før selve fødselsdagen.

Hollands kong Willem-Alexander og dronning Maxima kommer også - måske ikke den store overraskelse, da den hollandske konge er dronning Margrethes gudsøn.

Første officielle besøg i Danmark

Mere opsigtsvækkende er det, at også det spanske regentpar, kong Felipe og dronning Letizia, deltager i festen på Christiansborg.

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Det samme gør Belgiens kong Philippe og dronning Mathilde, som dermed besøger Danmark officielt for første gang, siden de blev udnævnt som regentpar i 2013.

Derfor er de kun med én dag

Gallafesten på Christiansborg er den officielle fødselsdagsfejring for dronning Margrethe, hvorimod middagen på Fredensborg Slot på selve fødselsdagen er af privat karakter.

Når det spanske og belgiske kongepar ikke deltager i middagen på Fredensborg er det dog ikke, fordi de ikke er nære venner af dronningen og prinsgemalen, fortæller BILLED-BLADETs hofreporter Trine Larsen.

- De kan sandsynligvis ikke komme med til begge fester, og derfor vælger de den officielle gallamiddag på Christiansborg, siger Trine Larsen.

- Festen på Christiansborg er det, man kalder 'Galla A', hvor damerne har diademer og juveler på, og hvor man tager sine ordener på, fortæller hun.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden