22. aug. 2018
Af Ulrik Ulriksen

Fantastiske oplevelser i vente for Mary, Frederik og børnene på Færøerne

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik besøgte Færøerne i 2005.
Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik besøgte Færøerne i 2005.
Arkivfoto: AOP
Kronprinsfamilien ankommer torsdag morgen til Færøerne, og BILLED-BLADET sender live fra Mary, Frederik og børnenes ankomst til Tórshavn.
Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik aflægger sammen med deres fire børn, Christian, Isabella, Josephine og Vincent, officielt besøg på Færøerne med kongeskibet Dannebrog den 23.-26. august. Kronprinsparrets togt med kongeskibet Dannebrog til de nordatlantiske øer byder på et omfattende program, hvor kronprinsparret blandt andet vil opleve Færøernes helt fantastiske natur og kultur. Det bliver lagmand Aksel V. Johannesen, som tager sig af de kongelige æresgæster fra det øjeblik, de ankommer til Tórshavn.
BILLED-BLADET sender direkte TV fra Mary, Frederik og børnenes ankomst til Tórshavn torsdag morgen og fra ankomsten med kongeskibet Dannebrog til Klaksvík fredag morgen.

Mary og Frederik til færøsk fest

Et par af højdepunkterne på det royale togt til Færøerne bliver den fine velkomstceremoni i Tórshavn, hvor lagmand Aksel V. Johannesen holder velkomsttale på kajen i havnen, hvor Dannebrog lægger til. Herefter besøger kronprinsparret roklubben Knørrur og får her en introduktion til foreningen og færøsk kaproning. Mary og Frederik besøger desuden de historiske regeringsbygninger på Tinganes. Under besøget vil kronprinsparret blive præsenteret for Landsstyret. Og så er der stor festmiddag i Nordens Hus. Lagmanden er vært ved middagen, og i løbet af aftenen ventes det, at der skal danses kædedans. Det har kronprinsesse Mary prøvet før, da hun med kronprinsen og regentparret i 2005 var på Færøerne.

BILLED-BLADET sender direkte TV fra Færøerne

Kongeskibet Dannebrog lægger fredag morgen til ved havnen i Klaksvík, hvor borgmester Jógvan Skorheim og fru Vígdis Skorheim tager imod kronprinsparret og deres børn. I så vid udstrækning som muligt vil prins Christian og hans tre yngre søskende deltage i det officielle program, og alle børn er med, når Dannebrog lægger til i Klaksvík. Søndag afrundes det officielle besøg med gudstjeneste. Husk, at du kan følge med, når vi transmitterer direkte fra kronprinsfamiliens ankomst til Tórshavn torsdag morgen og fra ankomsten til Klaksvik fredag morgen. Torsdag, fredag, lørdag og søndag kan du naturligvis også følge med, når vi løbende leverer reportager fra kronprinsparret og børnenes færden på Færøerne.
Og så kan du for alvor godt begynde at glæde dig til næste uges udgave af BILLED-BLADET med stort Færøerne-tillæg med alt om Mary og Frederik og børnenes oplevelser på den historiske tur til de nordatlantiske øer. Allerede i denne uges udgave af BILLED-BLADET kan du få en stor optakt til kronprinsfamiliens rejse til Færøerne, og i denne uge bringer vi også alt om dronning Margrethes historiske pressemøde på Cayx i Frankrig. Se flere billeder af kronprinsparret og andre kongeliges rejser til Færøerne i galleriet herunder.

GALLERI: Kongelige på Færøerne

Læs mere om: