21. maj. 2016
Af af Trine Larsen

Festlig afsløring af prins Henriks skulptur

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/_dsc1366.jpg
Foto: Keld Navntoft
Prins Henrik står bag ny skulptur til Stærekassen på Det Kongelige Teater.

Den Kongelige Livgardes Musikkorps gav koncert i Stærekassen på Det Kongelige Teater, hvor prins Henrik i koncertens pause kunne afsløre den smukke skulptur, som han har lavet til Stærekassen. Det er i Stærekassen, at Den Kongelige Livgardes Musikkorps øver til daglig.

Prins Henrik blev for et par år siden spurgt, om han ville lave en skulptur og nu kunne han afsløre kunstværket, Main Avec Lyre - på dansk Hånden med lyren - for øjnene af sin hustru, dronningen, og en stor del af sin familie, som var til stede ved afsløringen.

Det var den nye chef for Den Kongelige Livgarde, oberst Hans Christian Mads Rahbek, der tog imod regentparret sammen med sin hustru, forfatteren Anne-Cathrine Riebnitzsky.

Dansekompagniet Pivot var dem, der kort før pausen med den smukkeste dans fortalte publikum, hvad der skulle ske. De havde nemlig lavet en visuel udgave af prins Henriks skulptur og dansede, mens Den Kongelige Livgardes Musikkorps spillede prins Henriks Honnørmarch.

Meld dig til BILLED-BLADETs nyhedsbrev og opdag en verden af fordele! Klik her!

Pivot, der mange gange har optrådt for regentparret, sluttede dansen med at lave en formation, som forestillede hånden, prins Henrik kort efter afslørede med hele sin familie omkring sig.

Læs mere om: