5. jun. 2023
Af Jon Bloch Skipper / Redigeret af Malan Joensen

Fik dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie en streng opdragelse?

Dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie
Dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie
Foto: Lars H. Laursen
I BILLED-BLADETs kongelige brevkasse kan du hver uge læse interessante spørgsmål og svar om alt inden for den royale verden.

Spørgsmål og svar har tidligere været bragt i BILLED-BLADET.

Kære kongelige brevkasse
Jeg har læst, at dronningen og hendes søstre fik en streng opdragelse. Passer det?
Venlig hilsen
Emma

Kære Emma
Det kommer an på, hvad du mener med streng. Den var mere striks end den, børn får i dag. Der var andre holdninger til børn dengang, og hver generation gør tingene på sin egen måde. Der er ingen tvivl om, at f.eks. kronprinsparret opdrager deres børn anderledes, end dronning Margrethe og prins Henrik opdrog deres sønner. På samme måde fik dronningen og hendes søstre en mindre streng opdragelse end den, deres forældre havde fået – især deres far. Som mange vil vide, var Christian 10. mere barsk og temperamentsfuld end gennemsnittet, og derfor havde prins Frederik (9.) og prins Knud en svær barndom. I den optik var dronning Margrethes og søstrenes opdragelse ikke streng. Selv har majestæten blandt andet sagt: "Far havde fået en frygtelig streng opdragelse, og det skulle vi tre piger under ingen omstændigheder have. Mor havde fået en god og fast opdragelse, men efter sin mors død havde hun manglet varme. Det skulle vi aldrig komme til at mangle."
Bedste hilsner
Jon Bloch Skipper

Har du et spørgsmål af royal karakter, du gerne vil have opklaret? Så kan du sende det ind til BILLED-BLADETs kongelige brevkasse, der er en fast del af Danmarks royale ugeblad.

Hver uge svarer historiker og royalekspert Jon Bloch Skipper på interessante spørgsmål om kongehuset, kongefamilier i ind- og udland samt mange andre spændende aspekter af den royale verden igennem historien.

Jon er forfatter til flere bøger om og med de kongelige, herunder "Tre søstre: samtaler mellem dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie" (2008).

Send dit spørgsmål på mail til [email protected] eller på post til BILLED-BLADET, postbox 602, 0877 København C. Mærk kuverten "Kongelig brevkasse".

Læs mere om: