Lørdag, 10. december 2016 - af Ulrik Ulriksen

Flot kronprins Frederik i flådeuniform til julereception

Kronprins Frederik

Kronprins Frederik

Foto: Birger Storm/BILLED-BLADET
Efter en travl uge med en barsk skitur i Norge slappede kronprinsen af med flådens folk, da han var til reception på Kastellet.
Kronprins Frederik deltog som protektor i en helt særlig julereception i Søofficers-Foreningens nye domicil på Kastellet midt i København.   Kronprins Frederik, der er kontreadmiral i Søværnet, så flot ud i sin uniform, og han virkede særdeles veloplagt.  Det var også rigtig godt selskab, der ventede indenfor til den særlige markering af, at foreningen har fået nye og fine rammer i Kommandantgården på Kastellet. Blandt de mange deltagere i begivenheden var flere af kronprinsens venner og bekendte fra flåden.  
  Kommandantgården var oprindeligt embedsbolig for Kastellets kommandant og har efterfølgende været Forsvarschefens embedsbolig.   Søofficers-Foreningen, som står Frederiks hjerte nært, er stiftet i 1859. Formålet for foreningen har igennem alle år været at fremme samværet og vedligeholde et kammeratligt forhold imellem medlemmerne og at udvise gæstfrihed mod fremmede mariners officerer. Når foreningens medlemmer er samlet, er der garanti for god dansk hygge, og sang og fine taler er som regel på programmet.  

Kronprins Frederik frisk efter tur til Norge

Kronprinsen så frisk ud til arrangementet i Kommandantgården. Han har ellers haft en uge med masser af fysiske udfordringer. Dagen før receptionen på Kastellet var kronprins Frederik således kommet hjem efter en helt særlig skitur til Norge.   Kronprinsen var tirsdag til torsdag på træningstur med langrendsski  og tung oppakning på ryggen i det barske fjeldterræn omkring Trondheim.   På den krævende skitur i Norges fjelde var Frederik i selskab med danske soldaterveteraner, som i marts skal til Grønland for at tilbagelægge 400 kilometer under helt ekstreme forhold.   LÆS MERE: Kronprins Frederik og Anne Linnet i verdens hårdeste skiløb

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden