Flot modtagelse af dronning Margrethe i Moskva

Pompøst og flot var det, da præsident Medvedev og fru Svetlana modtog dronning Margrethe, prins Henrik og kronprins Frederik i Kreml.

Pompøst og flot var det, da præsident Medvedev og fru Svetlana modtog dronning Margrethe, prins Henrik og kronprins Frederik i Kreml.

Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Dronning Margrethe, prins Henrik og kronprins Frederik blev modtaget i Kreml af den russiske præsident.

Det var et imponerende syn, da dronning Margrethe tirsdag eftermiddag indledte sit statsbesøg i Rusland og sammen med prins Henrik og kronprins Frederik blev modtaget af præsident Medvedev og fru Svetlana i Kreml. Selve modtagelsen fandt sted i Kremls største sal, den 60 meter lange Sankt Georg-sal, der er så stor, at der skal 3000 elektriske pærer til at lyse den op. Dronning Margrethe fik også en fin buket blomster, men det var ikke en lille blomsterpige, der overrakte den. Næ, det var præsidenten selv, der ville give Margrethe blomster.

Bagefter gik de kongelige videre til det smukke Grønne Værelse, hvor de fik en kop kaffe og en lidt mere privat snak med præsidentparret, hvorefter de alle sammen så på, at der blev underskrevet en række vigtige aftaler mellem Rusland og Danmark. Mellem hver kontrakt blev der klappet ivrigt, og det virkede ret pudsigt.

Senere delte de kongelige sig op, så kronprins Frederik kørte til et møde med den olympiske komite - Rusland står for vinter-OL i 2014, - og Frederik fik talt med flere unge sportsfolk. Imens åbnede dronning Margrethe og prins Henrik den store udstilling af danske guldaldermalere på Pushkin-museet, der er et af verdens største museer.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden