8. sep. 2016
Af af Trine Larsen

Flot velkomst til dronning Margrethe på Langeland

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe.
Foto: Claus Fisker
Dronning Margrethe fik en flot modtagelse på havnen i Rudkøbing, inden besøget på Langeland for alvor gik i gang.

Dronning Margrethe blev budt velkommen med kanon-salut, da hun ombord på Dannebrog sejlede under Langelandsbroen for at lægge til kaj i Rudkøbing.

Kongeskibet Dannebrog
Foto: Claus Fisker

Dronningen indledte dermed de sidste to dage af sit sommertogt med besøg på Langeland.

Sidste gang løb hestene løbsk

Sidst dronning Margrethe besøgte Langeland var i 2008, og dengang blev hestene i kortegen bange og løb løbsk med majestæten i vognen efter sig.

Trods minderne om forskrækkelsen under sidste besøg blev dronning Margrethe igen kørt i karet med eskorte af Gardehusarregimentet, og denne gang forløb turen helt uden problemer - hvilket borgmester Bjarne Nielsen glad fremhævede i byrådssalen, da dronningen blev modtaget officielt.

Her fortalte han også, hvor stor betydning dronningens besøg har for Langeland, der er økonomisk trængt, men til gengæld rig på naturoplevelser, menneskelige relationer og sammenhold.

https://imgix.billedbladet.dk/dsc_8653.jpg
Foto: Claus Fisker

Dronning Margrethe spiste frokost på herregård

Langeland-besøget, der også bringer dronningen til Strynø fredag, byder på mange forskellige oplevelser for dronningen, der spiste frokosten på herregården Broløkke hos Pernille og Nils Palmqvist. De tilbyder herregårdsophold, og stedet er yderst populært.

Inden frokost besøgte dronning Margrethe asylcentret Holmegården, og så gik turen til Bagenkop, hvor en udstilling om fiskeriet ventede. Herefter ventede marineudkigsstationen Føllesbjerg.

Dronning Margrethe
Foto: Claus Fisker

Dronningen er i aften vært for en reception på kongeskibet Dannebrog.

Herunder: Glade sommertogt-danskere i Rudkøbing

GALLERI: Sommertogt-danskere i Rudkøbing

Læs mere om: