Mandag, 28. juni 2021 - af Marianne Singer

Første gang i halvandet år: Her rejser Mary hen

Kronprinsesse Mary.
Kronprinsesse Mary.
Foto: Martin Høien
For første gang i over halvandet år rejse kronprinsesse Mary i denne uge igen på officielt job i udlandet, når hun onsdag tager til Paris.

Pandemien har i den grad påvirket kronprinsparrets kongelige opgaver i det forgangne år, især når det gælder officielle rejser til udlandet.

Således var kronprinsesse Mary senest på en officiel rejse i december 2019, hvor hun var på besøg i Indonesien med daværende udviklingsminister Rasmus Prehn og Executive Director for FN’s Befolkningsfond (UNFPA) Natalia Kanem.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Her satte de sammen fokus på seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder og indledte markeringen af 70-året for de diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Indonesien.

En særlig rejse

Derfor er det da også noget helt særligt, når kronprinsesse Mary, ifølge kongehusets kalender, på onsdag rejser til Paris for at deltage i åbningsceremonien ved topmødet Generation Equality Forum.

Kronprinsesse Mary var selv blandt talerne, da hun den 29. marts deltog i Generation Equality Forum Mexicos virtuelle åbningspanel om "Women's Transformative Leadership for Gender Equality".

Fokus på ligestilling

På topmødet talte kronprinsesse Mary om vigtigheden af at sætte ind tidligt for at sikre større diversitet blandt ledere i verden og at flere kvinder får adgang til lederpositioner, hvilket bedre vil afspejle befolkningens sammensætning.

Generation Equality Forum er arrangeret af UN Women sammen med Mexico og Frankrig og markerer 25-årsdagen for Beijing-erklæringen - en global handlingsplan for ligestilling mellem kønnene.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden