9. maj. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Første gang nogensinde: Frederik betænkelig før fantastisk tv-optagelse

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik
Foto: Morten Krüger/Danmarks Radio
Kronprins Frederik kan senere i maj opleves i en miniserie på tv. Kronprinsen er på Færøerne, hvor han prøver noget vildt for allerførste gang. En særlig tv-optagelse var Frederik en smule betænkelig ved

Kronprins Frederik og dronning Margrethe er i hovedrollerne, når DR senere i maj byder på en ny miniserie om de kongeliges rejser til Færøerne og Grønland.

Frederik på dyt vand

I det første program er kronprins Frederik taget til Færøerne, hvor han blandt andet dykker i en af Europas største tangskove.

Seerne er med, når kronprinsen for første gang nogensinde dykker i Færøernes enorme, undersøiske tangskove, og det er fascinerende billeder, man kan se i den nye serie.

Kronprins Frederik er uddannet i Frømandskorpset, men før dykket ud for de nordatlantiske øer var han faktisk en anelse betænkelig.

Længe siden sidst

Det er meget længe siden, at han har dykket i så koldt vand.

Efter dykket var alt dog godt, og der er ingen tvivl om, at kronprinsen har fået lyst til at dykke på mere i farvandet ud for Færøerne.

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik
Foto: Emil Midé Erichsen

Mere og mere populært

Dykning bliver mere og mere populært på Færøerne.

I det krystalklare vand, der omgiver de 18 øer, er havbunden smuk, varieret og uspoleret, og derfor er det en helt særlig oplevelse at gå på opdagelse her.

På Færøerne er der særlige dykkerområder, som giver mulighed for at udforske tangskove og grotter med et rigt dyreliv.

Vandtemperaturerne på Færøerne ligger mellem 4-10 grader celsius afhængigt af sæsonen.

Premiere den 24. maj

”Kongehuset på Færøerne” har premiere den 24. maj på DRTV og på DR1 klokken 20.00, og er en del af en miniserie med to dokumentarer om kongehusets indsats for at styrke båndene til Færøerne og Grønland.

Optagelserne på Færøerne er lavet før corona-pandemien, og optagelserne i Grønland er udskudt til 2022.

Læs mere om: