7. maj. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Mary og Frederik har truffet stor beslutning

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik
Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik
Foto: Hanne Juul
Fredag meddelte kongehuset nyt om en række projekter, som kronprinsesse Mary og kronprins Frederik har besluttet at støtte via deres fond.

På det seneste fondsbestyrelsesmøde i Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond har kronprinsparret sammen med den øvrige bestyrelse besluttet at sende økonomiske støtte af sted til i alt 13 projekter.

Mary og Frederik støtter vigtige projekter

Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond støtter humanitære, sociale, kulturelle, videnskabelige, idrætslige, almennyttige og almenvelgørende formål.

Hver år uddeler fonden betydelige beløb til særlig relevante projekter, og denne fondsuddeling har haft særligt fokus på at tilgodese børn og unges trivsel og uddannelse i forbindelse med covid 19-situationen.

Støtter arbejde for børn og unge

Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond har ved fondsbestyrelsesmødet foretaget uddeling på 350.000 kroner til Børns Vilkårs rådgivningstilbud til unge, der sætter fokus på, at ingen ung skal stå alene med psykisk mistrivsel

Danmarks Tekniske Universitet er blevet støttet med 300.000 kroner til projekt ”Universitetet åbner dørene – viden til alle; landsdækkende sommerskole for børn, unge og deres familier”.

Julemærkefonden har til støtte for ensomme og sårbare børns ophold på Julemærkehjem modtaget 150.000 kroner, mens Psykiatrifonden har modtaget 120.000 kroner til Psykiatrifondens Børnegruppe til ekstra støtte efter covid 19 nedlukning.

Børnecancerfonden har til rehabiliteringscamp for søskende til børn og unge med kræft fået støtte på 110.000 kroner, mens Røde Kors i Danmark til Røde Kors’ beredskab i forbindelse med corona-pandemien har modtaget 100.000 kroner.

Grønlandsk projekt modtager penge

Desuden var der støtte på 250.000 kroner til opførelse af Grønlands Nationalgalleri i Nuuk, 250.000 kroner til Nationalmuseets projekt ”Nordlys Festival” og 200.000 kroner til hART unlimited og projekt ”17 Walls” – fokus på FN’s 17 Verdensmål i Århus. ”Gør verdensmål til hverdagsmål”.

Der var også 200.000 kroner til Stiftelsen Georg Stages Minde og to togter i 2021 med skoleskibet Georg Stage, 100.000 kroner til Arktisk Instituts projekt ”Grønlandsregistranten – én digital indgang for grønlandsrelaterede arkiver i Danmark, Grønland og på Færøerne” samt 100.000 kroner til Snedkernes Efterårsudstilling 2021 og endelig 50.000 kroner til Johannes Larsen Museet og udstillingen ”Færøske billeder – Samuel Joensen-Mikines”.

Over to millioner fra fonden

Der blev på mødet i Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond i alt bevilliget 2.280.000 kroner.

Læs mere om: