Søndag, 24. oktober 2021 - af Ulrik Ulriksen

Første gang nogensinde: Margrethe byder på uddrag fra private dagbøger

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul
For dronning Margrethe bliver det noget helt specielt at byde danskerne på uddrag fra sine private dagbøger. Det sker i anledning af et stort jubilæum.

Ganske snart, allerede på tirsdag, udkommer erindringsbogen ”Undervejs – Erindringer 1940-1972”, hvor dronning Margrethe i anledning af sit kommende 50-års regeringsjubilæum fortæller om sin barndom og ungdom frem mod tronbestigelsen i januar 1972.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Dronning Margrethe byder på unikt værk

Dronning Margrethe byder i erindringsbogen for første gang offentligheden indenfor i en helt speciel del af privatsfæren.

Margrethe lader danskerne læse uddrag af sine private dagbøger fra dannelsesrejser til Asien og Sydamerika i 1960’erne.

De unikke dagbøger sendte prinsesse Margrethe dengang hjem til sine forældre Frederik 9. og Dronning Ingrid, så kongeparret hjemme på Amalienborg kunne læse om hendes oplevelser.

Vidunderlige solnedgange

Dronning Margrethe markerer bogudgivelsen med et skønt opslag på kongehusets Intagram- og Facebook-profil.

I den forbindelse fortælles der om dronningens rejse til Asien.

Prinsesse Margrethe foretog rejsen ombord på ØK-skibet Jutlandia, der under Koreakrigen var hospitalsskib.

- Vi har haft de mest vidunderlige solnedgange, blikstille og varmt, solen sank som en appelsin, og himlen skiftede farve fra øjeblik til øjeblik, indtil stjernerne pludselig tændes, og det er nat, varmt og lidt tungt, lød det i dagbogen fra prinsesse Margrethe, da skibet sejlede ved Yemens kyst.

Blevet til gennem samtaler

Dronningens erindringsbog er blevet til gennem 14 samtaler af næsten 40 timers varighed med forfatteren Tom Buk-Swienty.

Dronning Margrethe kommer i bogen detaljeret ind på alt fra sin opvækst i en familie på fem, ungdomsårene til mødet med prins Henrik eller Henri Marie Jean André greve de Laborde de Monpezat i London.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden