Fredag, 30. september 2022

For første gang: Nu udtaler kronprinsesse Mary sig om svær situation i den kongelige familie

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Nu sætter kronprinsesse Mary ord på den svære situation, som er opstået i kølvandet på, at prins Joachim børn har fået frataget deres titler fra årsskiftet.

Fredag morgen deltager kronprinsesse Mary i åbningen af den internationale ungdomskonference i Øksnehallen.

Her satte kronprinsesse Mary for første gang ord på den svære situation, der er opstået i kongehuset og i særdeleshed i den kongelige familie.

Det kommer efter, at kongehuset onsdag oplyste, at dronningen har besluttet, at prins Joachims fire børn fra nytår ikke længere kan kalde sig prinser eller prinsesse. I fremtiden skal de derimod tituleres grever og komtesse.

Efterfølgende har en tydeligt berørt prins Joachim givet et kort interview, hvor han har rettet kritik mod kongehuset og den håndtering, der har været af fratagelsen af børnenes titler.

Kronprinsesse Mary var alvorligt og tydeligt berørt, da hun fredag mødte pressen. Her fortalte hun, at hun er forstående for alle de følelser, der er på spil:

– Jeg kan forstå, at det er en svær beslutning at skulle træffe og en meget svær beslutning at modtage, fortæller kronprinsesse Mary til den fremmødte pressen.

– Forandring kan være svær og kan gøre rigtigt ondt. Men det er ikke ensbetydende med, at beslutningen ikke er den rigtige. Vi kommer også til at se på vores børns titler, når den tid kommer. I dag ved vi ikke, hvordan kongehuset kommer til at se ud til Christians tid, eller når Christians tid begynder at nærme sig.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden