29. sep. 2022
Af Marianne Singer

Efter prins Joachims kritik: Nu er der nye ord fra kongehuset

Dronning Margrethe.
Dronning Margrethe.
Foto: Hanne Juul
Kongehuset svarer på den kritik, som prins Joachim har udtalt torsdag til flere medier.

Prins Joachim kritiserede torsdag over for både Ekstra Bladet og B.T. dronningens beslutning om, at hans børn, prins Nikolai, prins Felix, prins Henrik og prinsesse Athena, i fremtiden skal tituleres grever og komtesse.

Tidligere har også grevinde Alexandra offentligt kritiseret beslutningen.

Pligten kommer først

Nu understreger kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby, over for BILLED-BLADET, at det for dronningen var en gennemtænkt beslutning til gavn for kongehusets fremtid.

- Dronningen sætter pligten højt og skelner mellem kongehusets officielle virke og familien. Som dronningen udtalte i går, så har beslutningen været længe undervejs. Vi forstår godt, at der er mange følelser på spil i øjeblikket, men vi håber, at dronningens ønske om at fremtidssikre kongehuset vil blive respekteret, lyder det fra hende.

Kommenterede beslutning

Dronning Margrethe kommenterede selv onsdag aften beslutningen, da hun ankom til et forskningsarrangement på Nationalmuseet.

- Det er en overvejelse, jeg har haft ganske længe, og jeg tror, at det vil være godt for dem i deres fremtid, og det er det, der er årsagen, sagde dronningen.

Derefter blev hun spurgt, om det var for børnebørnenes skyld, hvilket hun svarede bekræftende på.

- Ja, selvfølgelig er det det, sagde hun.

De nye ændringer kommer til at berøre prins Nikolai, 23, prins Felix, 20, som prins Joachim har med grevinde Alexandra, samt prins Henrik, 13, Athena, 10, som prins Joachim har med prinsesse Marie.

Læs mere om: