26. jun. 2020
Af Ulrik Ulriksen

For første gang på Marselisborg: Margrethe vært ved helt speciel begivenhed

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Lars H. Laursen
Det blev en fornem og festlig oplevelse for alle, da dronningen deltog i en traditionsrig begivenhed på Marselisborg Slot.

Dronning Margrethe deltog med masser af overskud i den traditionsrige urparade ved Den Kongelige Livgarde på Marselisborg Slot i Aarhus.

Dronningen flyttede den 19. juni til slottet i Aarhus for at nyde den første del af sommeren.

Dronning Margrethe overrækker ur

Ved den traditionsrige begivenhed fredag formiddag på Marselisborg Slot overrakte Margrethe "Dronningens Ur" til en garder, der af vagtkompagniet er udvalgt som tjenesteperiodens bedste ved afslutningen af tjenestetiden.

Første gang på Marselisborg

Normalt finder Urparaden sted på Den Kongelige Livgardes kaserne i Gothersgade, København, men i år blev paraden altså for første gang gennemført ved Majestætens aarhusianske slot.

Arrangementet blev gennemført med færre tilstedeværende end sædvanlig på grund af situationen med coronavirus.

Tjenesteperiodens bedste garder, som fik et fint ur af dronningen, var garder Emil Street Lundqvist.

Efter dagens Urparade modtog Majestæten garder Rolf Toftager Hillgaard Sørensen, som skulle have modtaget ”Dronningens Ur” ved den aflyste parade i marts 2020.

I dag kunne garderen så modtage uret sammen med Dronningens lykønskning.

Ved samme lejlighed hilste Majestæten på garder Martin Harris Larsen, som er landstalsmand for de værnepligtige i Den Kongelige Livgarde.

Dejligt indledning på sommerferien

For dronningen er der efter urparaden dejligt tomt i arbejdskalenderen, hvilket giver mulighed for at slappe af i sommerferien, der helt sikkert vil byde på en perlerække af skønne oplevelser.

Gråsten glæder sig

Dronning Margrethe skal blandt andet en tur til Gråsten Slot, hvor man allerede har gjort klar til at modtage de kongelige.

Der er i hvert fald sat mange Dannebrogsflag op i hovedgaden, og så har man pyntet op med smukke blomster, så bybilledet ifølge de lokale er helt sydlandsk.

Meget mere i BILLED-BLADET

I denne uges BILLED-BLADET kan du læse alt om den danske royale sommer, og så kan du se, hvordan Sveriges kronprinsessepar markerede en meget romantisk mærkedag.

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/webgrafik_bb26-forsider.jpg

Læs mere om: