30. sep. 2020
Af Trine Larsen

Fornem pris til prinsesse Marie

Prinsesse Marie får fornem pris
Foto: Hanne Juul
Prinsesse Marie modtog tirsdag aften en fornem pris for sit store arbejde og utrættelige kamp mod madspild. Prinsesse Marie er nemlig hjemme i Danmark fra Frankrig for at sætte fokus på madspild og åbne endnu en Wefood-butik, der sælger fødevareproducenters overskudsvarer og hjælper folk i nød.

Prinsesse Marie modtog i aftes fornem og fortjent hæder, idet prinsessen blev tildelt hædersprisen, "Stræberen" for sin kamp mod madspild. Det skete i Rådssalen på Axelborg, i Landbrug-og Fødevares højborg i København, hvor prisen, der er indstiftet af De Samvirkende Købmænd, blev overrakt prinsessen.

Eller overrakt er måske så meget sagt, for prisen består af en 26 kilo tung skulptur, som det næste år kan stå hjemme hos prinsessen, inden den tildeles en ny prismodtager, som kæmper mod madspild.

Forud for afsløringen af "Stræberen" var der taler og roserne til prinsesse Marie, for hendes store engagement og kamp mod madspild, var gennemgående. Men det var fødevareminister Mogens Jensens bemærkninger omkring den medfølgende skulptur, der kaldes "Stræberen", som fik smilet frem hos alle. Fødevareministeren fabulerede i sin tale over at være "en stræber" og "en kæledægge" og endte med bramfrit at sige, prinsessen modtog prisen, som en rigtig "madspilds-kæledægge". Aftenens prismodtager kan meget vel være danskernes "kæledægge". Der bliver ihvertfald lyttet, når prinsesse Marie sætter fokus på og handling bag sit hjerteprojekt omkring madspild, som hun håber alle i Danmark vil være med til og bakke op om.

- Mange, mange tak, jeg er rigtig glad for denne pris, som betyder rigtig meget, for kampen mod madspild er en hjertesag for mig, og det glæder mig at mit arbejde er blevet bemærket, og endnu mere, hvis vores kamp mod madspild har gjort en forskel, sagde prinsessen glad i sin tale, hvor hun fortalte, at hun og prins Joachim opdrager deres børn til, ikke at tage mad for givet, bruge alt og i det hele taget at have respekt for mad.

Læs mere om: