Fredensborg modtager regentparret med fakkeltog

Regntparret på trappen  sidste år - kærligt og hånd i hånd kom regentparret ud på slotstrappen for en gangs skyld kun med en cardigan og en vindjakke som overtøj. Som så ofte før sørgede prins Henrik for, at hans jakke matchede dronningens tøj.
Regntparret på trappen sidste år - kærligt og hånd i hånd kom regentparret ud på slotstrappen for en gangs skyld kun med en cardigan og en vindjakke som overtøj. Som så ofte før sørgede prins Henrik for, at hans jakke matchede dronningens tøj.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Med det traditionelle fakkeltog tager Fredensborgs borgere imod regentparret, der tirsdag kommer til byen.

Efter at have tilbragt påsken på Marselisborg Slot ved Aarhus drager regentparret tirsdag mod Nordsjælland, hvor de tager ophold på Fredensborg Slot.

Residensforlæggelsen til Fredensborg Slot bliver traditionen tro fejret med Fredensborg bys fakkeltog i Indre Slotsgård tirsdag kl. 21.00.

Med dronningen og prinsgemalens indtog på slottet i Fredensborg tager regentparret imod lunere tider, selv om der i disse dage ikke er meget varme og tørvejr i sigte.

Sidste år faldt påsken en del senere, og det var da også en lun maj aften, regentparret tog imod Fredensborg-borgere med deres fakler i den indre Slotsgård.

- Jeg fryder mig over, at vejret er så smukt, og at det ikke engang regner! sagde dronningen humoristisk, for hun og prins Henrik har tidligere taget imod spejdernes fakkeltog i øsende regn.

Ifølge DMI må regentparret hellere beholde det lune overtøj på i år, for der varsles netop om regn i det meste af landet tirsdag.

Dronningen forlader umiddelbart Fredensborg allerede om onsdagen. Dronning Margrethe drager mod varmere himmelstrøg - nemlig Italien. Her deltager Margrethe ved åbningen af udstillingen "De vilde svaner" den 13. april i Rom på museet Palazzo Massimo alle Terme.

Dronning Margrethe er i Italien fra den 11.- 14. april.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden