14. aug. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Frederik hylder afdød skolelærer i Kurs mod danske kyster

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik
Foto: Hanne Juul
For kronprins Frederik var tiden som elev på Krebs’ Skole en stor oplevelse. Frederik hyldede i ”Kurs mod danske kyster” en af skolens store personligheder.

I sidste afsnit ”Kurs mod danske kyster” gjorde kronprins Frederik en god figur sammen med Mikkel Beha Erichsen og hans besætning på skibet Wallenberg.

På et tidspunkt i seriens sidste afsnit, som rullede over TV2-skærmen i bedste sendetid torsdag aften, talte kronprins Frederik ude på dækket i selskab med Mikkel Beha Erichsen.

Frederik fortalte med stor respekt i stemmen om sin gamle skolebestyrer eller rektor på Krebs’ Skole.

Frederik hyldede Stegelmann

- Jeg havde en rektor på folkeskolen, hvor jeg gik dengang. Han er her ikke mere, Han var meget klog. Han sagde – man skal skynde sig langsomt. Det er et fantastisk udtryk, for det kan man faktisk godt. Det glemmer jeg aldrig. sagde kronprinsen i sin fine hyldest til en helt særlig personlighed fra Krebs’ Skole, hvor både Frederik og hans bror prins Joachim var elever.

Læreren, som kronprins Frederik hyldede i ”Kurs mod danske kyster” er Jørgen Stegelmann, der er far til Jakob Stegelmann, som er kendt fra sin værtsrolle i ”Troldspejlet” på DR’s tv-kanaler.

Jørgen Stegelmann gik bort i 1999.

Leder af Krebs’ Skole

Jørgen Stegelmann var bestyrer af Krebs’ Skole i en årrække og underviste blandt andet i danmarkshistorie på en måde, så det gjorde et uudsletteligt indtryk på alle elever.

I det hele taget var han en fantastisk person, som altså også har gjort et stort indtryk på kronprinsen.

Meget mere i BILLED-BLADET

I denne uges BILLED-BLADET får du helt nye billeder og kan læse alt om kronprins Frederiks sejltur med Mikkel Beha Erichsen ombord på skibet Wallenberg.

Du kan også komme med på opdagelse i dronning Margrethes nye køkkenhave, og så er Janni Spies’ datter blevet gift.

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/webgrafik_bb33-forsider.jpg

Læs mere om: