Fredag, 14. august 2020 - af Ulrik Ulriksen

Frederik hylder afdød skolelærer i Kurs mod danske kyster

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik
Foto: Hanne Juul
For kronprins Frederik var tiden som elev på Krebs’ Skole en stor oplevelse. Frederik hyldede i ”Kurs mod danske kyster” en af skolens store personligheder.

I sidste afsnit ”Kurs mod danske kyster” gjorde kronprins Frederik en god figur sammen med Mikkel Beha Erichsen og hans besætning på skibet Wallenberg.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

På et tidspunkt i seriens sidste afsnit, som rullede over TV2-skærmen i bedste sendetid torsdag aften, talte kronprins Frederik ude på dækket i selskab med Mikkel Beha Erichsen.

Frederik fortalte med stor respekt i stemmen om sin gamle skolebestyrer eller rektor på Krebs’ Skole.

Frederik hyldede Stegelmann

- Jeg havde en rektor på folkeskolen, hvor jeg gik dengang. Han er her ikke mere, Han var meget klog. Han sagde – man skal skynde sig langsomt. Det er et fantastisk udtryk, for det kan man faktisk godt. Det glemmer jeg aldrig. sagde kronprinsen i sin fine hyldest til en helt særlig personlighed fra Krebs’ Skole, hvor både Frederik og hans bror prins Joachim var elever.

Læreren, som kronprins Frederik hyldede i ”Kurs mod danske kyster” er Jørgen Stegelmann, der er far til Jakob Stegelmann, som er kendt fra sin værtsrolle i ”Troldspejlet” på DR’s tv-kanaler.

Jørgen Stegelmann gik bort i 1999.

Leder af Krebs’ Skole

Jørgen Stegelmann var bestyrer af Krebs’ Skole i en årrække og underviste blandt andet i danmarkshistorie på en måde, så det gjorde et uudsletteligt indtryk på alle elever.

I det hele taget var han en fantastisk person, som altså også har gjort et stort indtryk på kronprinsen.

Meget mere i BILLED-BLADET

I denne uges BILLED-BLADET får du helt nye billeder og kan læse alt om kronprins Frederiks sejltur med Mikkel Beha Erichsen ombord på skibet Wallenberg.

Du kan også komme med på opdagelse i dronning Margrethes nye køkkenhave, og så er Janni Spies’ datter blevet gift.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden