Tirsdag, 8. juni 2021 - af Ulrik Ulriksen

Frederik hylder kendt dansker: Vi ser alle op til dig

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik
Foto: Jesper Sunesen
For kronprins Frederik var det en stor fornøjelse at hylde en tidligere dansk toppolitiker ved en helt speciel lejlighed.

Kronprins Frederik deltog med stort overskud i åbningen af en konference til markering af 100-året for de diplomatiske relationer mellem Danmark og Estland, Letland og Litauen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kronprins Frederik holdt tale

Konferencen blev afviklet i Eigtveds Pakhus i København, hvor der var flere prominente ministre fra de baltiske lande samt Danmarks udenrigsminister Jeppe Kofod i salen.

Også tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen var til stede.

Royal hyldest til Uffe Ellemann-Jensen

Kronprins Frederik nåede i løbet af sin tale at hylde Uffe Ellemann-Jensen.

Kronprins Frederik rettede fra talerstolen blikket mod Danmarks tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen, der var med til at anerkende de baltiske landes kamp for at etablere et demokrati og i det hele taget internationalt var med til at rette fokus mod Estland, Letland og Litauen i en udfordrende tid i 1990’erne.

Meget imponerende

- Godt at se dig her, sagde kronprins Frederik blandt andet i den del af talen, der var henvendt til Uffe Ellemann-Jensen, og han havde meget mere at sige til og om den tidligere toppolitiker.

Uffe Ellemann-Jensen
Uffe Ellemann-Jensen
Foto: Jesper Sunesen

- Vi ser alle op til dig og det du gjorde, sagde kronprins Frederik blandt andet til Ellemann-Jensen og havde mere på hjerte.

- Det var meget imponerende. Det kan vi være meget stolte af i Danmark, lød det fra Frederik.

Ellemann-Jensen førte an

Den 24. august 1991 genoptog Danmark anført af udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen diplomatiske forbindelser med de tre baltiske lande.

Dermed blev Danmark det første land i verden, som tog dette afgørende skridt.

Da først dette var en realitet, fulgte mange andre lande hurtigt efter og tog samme vigtige skridt som Danmark.

Opkaldt efter Uffe

Kronprinsen kom i sin tale desuden ind på, at man i de baltiske lande i 1990'erne oplevede, at mange drengebørn fik navnet Uffe, som en særlig hyldest tl Danmarks daværende udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden