Frederik, Mary, Margrethe og Henrik skal på cykeltur

Så ta'r vi cyklerne frem... De kongelige får sig en trafikal oplevelse, når de skal besøge prins Henriks barndomshjem i Vietnam.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET

Alt kommer ikke til at foregå helt traditionelt, når regentparret og kronprinsparret tager til Vietnam.

Søndag, 18. oktober 2009 - af Anna Johannesen

Fire cykeltaxier står klar i Hanoi, når Margrethe og Henrik sammen med Frederik og Mary kommer til Vietnam. Det sker 1. november, og det er første gang regentparret ledsages af kronprinsparret på et statsbesøg. Det er også første gang, dronningen og kronprinsesse Mary besøger landet, hvorimod både Frederik og hans far har været der tidligere. Især prins Henrik kender Vietnam særdeles godt. Han tilbragte de første fem år af sit liv i Hanoi og vendte senere tilbage for at blive student.

Prins Henriks barndomshjem i Hanoi står der stadig, og det er netop målet for de kongeliges private cykeltur. De skal se huset både ude og inde, og de glæder sig.

Det er præsident Nguyen Minh Trie, der har inviteret de kongelige, og som afslutning på dagens første officielle besøg, hvor dronningen og hendes svigerdatter skal på flagfabrik, og far og søn besøge et bryggeri, er de kongelige æresgæster ved en stor festbanket. Margrethe og Mary danner i øvrigt tæt parløb under besøget. Bl.a. skal de se børneteater sammen og besøge en virksomhed, der laver smykker og keramik.