Frederik og Joachim spillede luftguitar til Michael Bundesen og Shu-bi-dua

Kronprins Frederik og prins Joachim

Kronprins Frederik og prins Joachim

Foto: Hanne Juul
Kronprins Frederik og prins Joachim var ligesom mange andre børn og unge i slutningen af 1970’erne og begyndelsen af 1980’erne vilde med Michael Bundesen og Shu-bi-dua.

Michael Bundesen og Shu-bi-dua leverede lydtæppet til mange gode oplevelser for børn og unge i 1970’erne og 80’erne.

Det kan kronprins Frederik og prins Joachim tale med om.

Frederik og Joachim er fans

Kronprins Frederik og prins Joachim oplevede for alvor Shu-bi-dua og Michael Bundesens helt store gennembrud i 1978 med albummet ”78’eren”, og siden var de to brødre og prinser ligesom mange andre jævnaldrende solgt til stanglakrids.

Kronprins Frederik var i 1978 ti år gammel, mens Joachim var ni år, og de var en del af den målgruppe, Shubberne ramte lige i hjertet og mellemgulvet med deres musik og især med de knastørre og fede tekster, som blandt andet fortalte os, at ”Danmark er et dejligt land” og ”jeg er en kedelig Knud, når jeg kommer ind, går blomsterne ud”.

Sidstnævnte citat har kronprins Frederik fremhævet í portrætbogen ”Under bjælken” fra 2017, i hvilken han har offentliggjort en liste over sin yndlingsmusik, som altså inkluderer Shu-bi-duas ”Knuden” sunget af Michael Bundesen, der desværre gik bort i søndags i en alder af 71 år.

Michael Bundesen
Foto: Aller Foto

Michael Bundesen

Claus Asmussen fortæller

Guitarist Claus Asmussen, der var med i Shu-bi-dua i alle de gyldne år fra 1975 til 2011 har tidligere fortalt en sjov anekdote om mødet mellem kronprinsen og Shu-bi-dua.

For mange, mange år siden var han sammen med Michael Bundesen og resten af Shu-bi-dua på vej hjem efter at have givet koncert i Aarhus.

Asmussen, Bundesen og de andre bandmedlemmer var gået ud af bilen og stod og ventede på færgen.

Pludselig holdt en Kronebil ind bag Shu-bi-duas bil, og ud steg kronprins Frederik.

Spillede luftguitar

- Han og Joachim havde spillet masser af luftguitar til Shu-bi-dua-koncerter gennem tiden. Vi fik os en hyggesnak med kronprinsen, da der kom en mand gående - iført camping-habit og fotoapparat, fortæller Claus Asmussen til sn.dk.

Manden var begejstret for at se Shu-bi-dua, men genkendte ikke kronprinsen og bad ham om at flytte sig, så han kunne få et ordentligt billede af bandet.

Missede historisk pletskud

Dermed missede den foto-glade fan et historisk pletskud af kronprins Frederik, Michael Bundesen og resten af Shu-bi-dua sammen ved færgelejet i Aarhus.

Den friske fan var dog godt tilfreds med at få foreviget Shu-bi-dua i stærkeste opstilling.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

 

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden