22. jan. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Frederik sætter fokus på krænkelser: Det er bekymrende

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik
Foto: Hanne Juul
Kronprins Frederik har deltaget i et virtuelt briefing-møde om en vigtig rådgivningstjeneste hos Red Barnet.

Red Barnets protektor kronprins Frederik har i dag, fredag den 22. januar, deltaget i et virtuelt brifeing-møde med Red Barnet.

Her fik han et større kendskab til den del af børn og unges liv, som foregår på nettet.

Frederik var inviteret til at deltage i et virtuelt briefing-møde om Red Barnets rådgivning SletDet og organisationens arbejde for at forebygge og beskytte børn mod krænkelser og overgreb online.

Kronprins Frederik sætter fokus på problem

Midt i en mørk tid med coronakrise har mange børn og unge tilbragt mere tid alene foran skærmen.

Det har øget behovet for Red Barnets arbejde på det digitale område.

Frederik er bekymret

Efter mødet havde kronprins Frederik en kommentar til briefingen, hvilket han lagde ud på Kongehusets sociale medier.

- Tidligere i dag deltog jeg i et virtuelt møde om Red Barnets rådgivningstjeneste SletDet, som arbejder med at bekæmpe digitale krænkelser af børn og unge, lød det fra Frederik, der fortsatte.

– Særligt i denne tid, hvor det digitale rum har overtaget endnu mere af det sociale samvær, er det bekymrende at høre om de krænkelser, som mange børn og unge bliver udsat for på nettet. Det kan have meget alvorlige konsekvenser ufrivilligt at få delt et billede på nettet, og det er vigtigt at fortælle og forklare, at den, der får delt billederne, ikke bør føle skyld og skam. Som protektor for Red Barnet er jeg derfor glad for at høre om initiativer som SletDet-rådgivning, der kan hjælpe de børn og unge, som har været udsat for krænkelser online, kom det fra kronprinsen.

Psykologisk førstehjælp til børn

SletDet er Danmarks eneste professionelle rådgivning, som er specialiseret i at hjælpe børn og unge, der har været udsat for digitale sexkrænkelser.

Rådgiverne på SletDet står klar til at hjælpe med at få slettet billeder og videoer, begrænse delingerne og anmelde krænkelserne til sociale medier og politiet.

Børnene får også støtte og psykologisk førstehjælp i den svære tid, som ofte følger efter en digital sexkrænkelse.

Læs mere om: