Frisk dronning Margrethe flittig i ferien

Dronning Margrethe

Foto: Krestine Havemann

Dronningen Margrethe viser topform og ligger ikke på den lade side, selv om hun har lagt an til feriestart på Marselisborg Slot i Aarhus.

Mandag, 2. juli 2018 - af Trine Larsen

Dronningen Margrethe har hele foråret haft nok at se til, og i en alder af 78 år kan hendes tempo imponere. 

Dronningen har af og til vrøvl og store smerter i ryggen, men det lader hun sig kun sjældent stoppe af. Tværtimod udviser majestæten stor arbejdsdiciplin og hele foråret og forsommeren, har den pligtopfyldende dronningen haft travlt. 

Flittig dronning Margrethe

Mange ville have haft forståelse for, hvis dronningen efter prins Henriks død i februar havde gearet lidt ned, men dronningen har 'taget fat'. At være travl ser ud til at hjælpe dronningen gennem sorgen over tabet af prinsen. 

Så majestæten har haft et omfattende program, som har stået på længe før hendes ældste søn, kronprins Frederiks 50-års fødselsdag den 26.maj, som dronningen også har set frem til.

Få BILLED-BLADET leveret - hele sommeren
Klik her og se vores fine sommertilbud!

Tætpakket program

I den forgangne uge har dronningen også haft travlt. Først var dronningen i Tivoli to dage i træk med sine søstre, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie. 

Lørdag var de sammen til repremiere på "Den standhaftige tinsoldat", som dronningen har lavet scenografi og kostumer til, og søndag uddelte de tre søstre Dronning Ingrids Hæderslegat. 

Mandag deltog de tre kongelige søstre i deres kusine, prinsesse Elisabeths bisættelse fra Lyngby Kirke, og direkte derefter tog dronningen turen til Marselisborg Slot. 

Vært ved stor middag på slottet

Trods det gode vejr har dronningen ikke haft liggestolen fremme, for allerede onsdag var hun vært ved en stor middag på slottet, den såkaldte omegnsreception. Fredag morgen var dronningen tilbage i København for at deltage i Den Kongelige Livgardes 360-års jubilæum. 

Dronningen kom flyvende i en af Forsvarets helikoptere, så hun først på dagen kunne deltage i årsparaden på Rosenborg Eksercerplads foran Rosenborg Slot og overrække Dronningens Ur. Om eftermiddagen havde dronningen møder på Amalienborg, og om aftenen deltog dronningen i Livgardens storstilede jubilæumsfest på Admiral Hotel. 

Efter festen sejlede dronningen med kongeskibet Dannebrog tilbage til Aarhus, og lørdag tilbragte dronningen i Zirkus Nemo.

Ferie forude

Også den kommende uge skal majestæten til København, for onsdag deltager dronningen i fejringen af Nationalbankens 200-års jubilæum. 

Først derefter kan dronningen så småt trække stikket og begynde sommerens aktiviteter, der naturligvis også traditionen tro fører dronningen til Gråsten Slot.

Se billeder, og læs meget mere om dronningens flittige ferieprogram i BILLED-BLADET, der er på gaden torsdag 5. juli.

Nyd også de dejlige billeder af dronning Margrethe i blomster og farver i galleriet herunder: 

GALLERI: Dronning Margrethe i blomster og farver