29. aug. 2018
Af Malan Joensen

GALLATAFFEL: Det serverer dronning Margrethe for sine gæster ved det franske statsbesøg

Borddækning ved hofbal i 2009.
Borddækning ved hofbal i 2009.
Arkivfoto: AOP
Fisketerrine, kalvekam og brombærfromage er blot nogle af de lækre retter, gæsterne skal nyde.
Når dronning Margrethe tirsdag aften er vært ved et fornemt gallataffel i anledning af præsident Macron og frues statsbesøg, er det en perlerække af lækkerier, de 186 gæster skal nyde. Og der er selvfølgelig også tænkt på at ære prins Henrik ved at servere vin fra Chateau de Cayx på denne særlige aften med franske gæster. Ifølge kongehusets hjemmeside ser aftenens menu og musikalske indslag således ud: - Fisketerrine med sort hummer - Krogmodnet kalvekam. Skorzonerrødder, græskerpuré, stegte majs og kalve sauce med æble - Roqueforttærte med crudité - Brombærfromage på bisquitbund ​​​​​​​VIN - LA CIGARALLE DU PRINCE 2014 CAHORS ​​​​​​​ - CHÂTEAU DE CAYX 2015 CAHORS ​​​​S.A.R LE PRINCE HERITIER FREDERIK 50 ANS – 26.05. 2018 - MOËT ET CHANDON CUVÉE M&H SPECIAL MUSIK v/ Den Kongelige Livgardes Musikkorps - P. Beyer: Prins Henriks Honnørmarch - J. Offenbach Ouverture: ‘Les Brigands’ - H.C. Lumbye: Hesperus Vals - L. Boulanger: D’un Matin de Printemps - L.C. Desormes: En Revenant de la Revue - Potpourri: Bouquet de Paris - H.C. Lumbye: Columbine Mazurka - M. Legrand: Les Parapluies de Cherbourg - H.C. Lumbye: Bouquet Royal

Læs mere om: