28. mar. 2017
Af Birgitte Engen

Gallataffel på Christiansborg: Her er menuen

Dronning Margrethe, dronning Mathilde, kong Philippe
Dronning Margrethe, dronning Mathilde og kong Philippe på vej ind til gallataflet.
Foto: Hanne Juul / BILLED-BLADET
Det får de kongelige gæster at spise til tirsdag aftens gallataffel til ære for det belgiske kongepar.

Der er både spændende og overraskende retter på den menu, som dronning Margrethe har valgt at byde det belgiske kongepar på til tirsdagens gallamiddag.

Her er menuen

De mange festklædte gæster til aftenens gallataffel på Christiansborg Slot kunne sætte sig til bords og nyde denne udsøgte menu:

  • Rokkevinge-roulade med ramsløg
  • Oksemørbrad en croute med pommes soufflées, saltbagt selleri og sauce bordelaise
  • Svampetærte
  • Kumquatfromage

Hertil serveres to af prins Henriks vine: hvidvinen La Cigaralle du Prince 2013, som laves på Chardonnay, og rødvinen Château de Cayx 1993 Magnum, lavet på 85 % Malbec, 10 % Merlot og 5 % Tannat-druer.

Til desserten serveres champagne.

Musik til middagen

Under middagen kunne gæsterne blandt andet nyde Carl Nielsens musik til operaen "Saul og David", en vals og en galop af H.C. Lumbye samt dronning Margrethe d. II's Parademarch, altsammen spillet af Den Kongelige Livgarde.

SE VIDEO: Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik ankom med stil til gallataffel

Også Københavns Drengekor underholdt.

​Glæd til til BILLED-BLADET på torsdag med masser af billeder fra det dejlige statsbesøg.

Læs mere om: