17. nov. 2017
Af af Trine Larsen

Glad dronning Margrethe æresgæst til endnu en årsfest

Dronning Margrethe.
Dronning Margrethe.
Foto: Birger Storm
Dronning Margrethe klarede hele to årsfester i løbet af fredagen, der sluttede med et musikalsk 150 års jubilæum.

Dronning Margrethe ankom klokken 19 fredag aften for at deltage i den anden årsfest inden for få timer.

I eftermiddag gjaldt det årsfesten på Københavns Universitet og denne aften skulle dronningen være æresgæst ved Det Kongelige danske Musikkonservatoriums 150 års jubilæumsfest.

Det foregik i konservatoriets koncertsal i det tidligere DR Koncerthus på Rosenørnsalle og dronningen var klar til fest iført sort blonde bluse og rød silke nederdel og med en cape med ræv over skuldrene.

Dronning Margrethe hørte helt nyt værk

Det Kongelige danske Musikkonservatorium har gennem hele året fejret 150 års jubilæet, men fredag aften kulminerede festlighederne med en to og en halv time lang koncert med konservatoriets symfoniorkester, dirigeret af chefdirigent, Michael Schønwandt.

Den musikalske aften med morgendagens kommende musikstjerner, såvel som sangere, førte dronningen igennem en skøn aften.

Dronningen kunne ikke alene nyde Carl Nielsen, Charles Ives og Niels W. Gade kompositioner, men også et helt nyt værk skrevet til lejligheden.

"Nu og Efter" hedder værket, skrevet af konservatoriets professor i komposition, Niels Rosing, der blev inspireret af Theis Ørntofts digtsamling, "Digte 2014", som han også har brugt tekster fra slutningen af i værket, det er lavet for solister, kor og orkester.

Læs mere om: