Torsdag, 15. juli 2021 - af Trine Larsen

Glad dronning Margrethe modtaget i Thorshavn

Dronning Margrethe og Færøernes lavmand
Foto: Hanne Juul
Dronning Margrethe kunne sagtens undvære kongeskibet Dannebrog, da hun i dag ankom til Thorshavn for at blive officielt modtaget. Dronningen strålede i sig selv og af bar glæde over endelig at være tilbage på Færøerne, som dronningen sidst besøgte i 2016.

Dronning Margrethe fik den fineste ankomst på havnen i Thorshavn, selvom majestæten ikke havde kongeskibet Dannebrog med som staffage.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Dronning så meget glad og opstemt ud over endelig at kunne begynde arbejdet og tage fat på dét officielle besøg, hun har glædet sig så meget til.

Dronningen ankom i bil til kajen fra sit hotel og blev modtaget og budt varmt velkommen af lagmand Bárður á Steig Nielsen. De kunne begge glæde sig over, at vejret var af en helt anden kaliber end dagen før, hvor dronningens fly ikke kunne lande.

I dag stikker solens stråler frem af og til frem fra de tunge skyer, som driver over himlen af den stærke blæst.

Dronningen var iført færøsk nationaldragt og strålede glad, da hun sad og lyttede til lagmandens hjertevarme tale om de gode og varme venskaber der er, landene imellem og til dronningen i særdeleshed.

Mens Lagmanden talte, sad dronningen, trods kun 11 grader, med bare arme i nationaldragten, der klær’ dronningen ualmindelig godt. Og dronningen rejste sig rapt fra stolen, da lagmanden efter talen fik alle fremmødte på kajen til at udbringe et 9-foldigt leve for dronningen.

Havnar Hornorkestur, et lokalt orkester, spillede ”Kong Christian” og dér så dronningen for første gang meget alvorlig ud, inden de også afspillede den færøske nationalsang ”Tú alfagra land mítt”.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden