Glad dronning Margrethe om egen udstilling: Jeg kan ikke holde hænderne i ro

Se også:

Dronning Margrethe havde glædet sig i flere måneder og endelig kunne majestæten åbne udstillingen med sine egne broderier gennem seks årtier på Koldinghus, der nu er en del af Kongernes Samling, sammen med sin søster prinsesse Benedikte.

Dronning Margrethe var i topform efter måneders selvisolation og restriktioner, da hun sammen med søster, prinsesse Benedikte indviede de to nye udstillinger på Kongernes Samling Koldinghus, "Chr. 5 - konge, kriger og salvet af Gud", samt "Dronningens broderier", der viser mere end 100 private broderede værker, egenhændigt broderet af majestæten.

- Det var virkelig sjovt at se alle mine broderier samlet. Jeg er bestemt ikke utrilfreds med udstillingen, afslørede dronning Margrethe efter nogle timer på Koldinghus, hvor dronningen indledte dagen med at holde en improviseret og morsom tale.

 

Dronning Margrethe og prinsesse Benedikte, der er æresprotektor for Koldinghus, tog sig god tid i begge udstillinger, og dronningen afslørede også, at hun faktisk ikke er den eneste i den kongelige familie, som broderer.

Det skete, da dronningen og prinsesse Benedikte forlod Kongernes Samling Koldinghus efter en spændende dag.

 

Se videoen over artiklen og hør dronning Margrethe fortælle om sin passion for at brodere, hvornår hun begyndte, og hvem dronningen tror, der sidder "oppe i himlen" og undrer sig over, hvor meget dronningen broderer.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden