18. apr. 2018
Af Trine Larsen

Glad dronning Margrethe overrakte Blixen-pris

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Birger Storm / BILLED-BLADET
En storsmilende dronning Margrethe overrakte tirsdag - på Karen Blixens fødselsdag - Rungstedlundprisen 2018 til den grønlandske geolog Minik Rosing.

Dronning Margrethe overrakte i går - på Karen Blixens fødselsdag - Rungstedlundprisen 2018 til den verdensberømte forsker og geolog Minik Rosing, der takkede majestæten og komitéen bag prisen med ordene:

- Det er ekstra morsomt og mærkeligt at modtage sådan en fornem pris i en stor forfatters navn, når man ikke selv har skrevet en bog!

En gudsbenåedet historiefortæller

Men det kunne man godt ønske, at han havde, Minik Rosing, for den verdenskendte forsker og leder af Geologisk Museum i København er en gudsbenådet historiefortæller, der også flere gange under sin tale fik smilet frem hos de godt 100 inviterede gæster med dronningen i spidsen.

Prisoverrækkelsen blev indledt med anerkendende ord fra Rungstedlunds bestyrelsesformand, Michael Bjørn-Nellemann, der indtil december 2017 også var prins Henriks hofchef. Han takkede Hørsholm Kommune for at stille beløbet til prisen på 50.000 kr. til rådighed:

- Det er generøst, men I får sørme noget for pengene, sagde bestyrelsesformanden til stor morskab, inden han gav ordet til historiker Bo Lidegaard, der motiverede prisen med morsomme fortællinger og paralleller imellem Karen Blixen og Minik Rosing, der efterfølgende smilende og drillende konkluderede, at han stadig ikke vidste, hvorfor han fik prisen.

https://imgix.billedbladet.dk/201800417_bst_30r4006_preview.jpg
Dronning Margrethe og Minik Rosing
Foto: Birger Storm / BILLED-BLADET

Dronning Margrethe er protektor

Dronning Margrethe, der er protektor for Karen Blixen Museet på Rungstedlund, var ikke i tvivl og sagde, at det glædede hende at kunne overrække Minik Rosing prisen. Måske tænkte dronningen samtidig på, at hun selv har et barnebarn, der hedder Minik. Kronprinsparret har nemlig opkaldt deres yngste søn, prins Vincent, efter grønlandske Minik Rosing, som kronprinsen mener, er en af rigsfællesskabets store historiefortællere.

I går fik Minik Rosing endnu en fortælling føjet til sin i forvejen imponerende historie.

Læs mere om: