Glædelig nyhed: Dronning Margrethe overrasker på sin fødselsdag

Snart kan du opleve dronning Margrethe i et nyt interview på P1.

Snart kan du opleve dronning Margrethe i et nyt interview på P1.

Foto: Hanne Juul
Fredag kan dronning Margrethe opleves i et helt nyt interview på P1.

Den 16. april fylder dronning Margrethe 81 år, og i den forbindelse overrasker hun ved at stille op til et helt særligt interview.

På fredag kan du nemlig tænde for radioen og høre majestæten i samtale med værten Adrian Hughes i programmet ”Klog på Sprog” på P1.

Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

I interviewet vil dronning Margrethe bl.a. fortælle om sit udtryk i taler og interviews, og sammen med værten vil hun gennemgå nogle af de interviews, hun tidligere har givet, og nogle af de mange taler, hun har skrevet og holdt gennem tiden.

Adrian Hughes interviewer dronningen i ”Klog på Sprog” fredag den 16. april.
Foto: DR

Adrian Hughes interviewer dronningen i ”Klog på Sprog” fredag den 16. april.

Majestæten vil også fortælle om, hvordan hun arbejder på at gøre sit sprog friskt, levende og vedkommende – og ikke bare ”fisker de samme ord op ad bøtten”, som hun udtrykker det i interviewet:

- Jeg synes, det er vanvittigt irriterende, at man pludselig opdager, at man citerer sig selv. Det bryder jeg mig ikke om. Jeg prøver at finde et friskt udtryk, så der ikke er støv på de ord, man kommer med. Tænk på skind på et eller andet, som har stået for længe, forklarer dronning Margrethe i P1’s fødselsdagsinterview.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

”Klog på Sprog” med dronning Margrethe og Adrian Hughes bliver sendt fredag den 16. april fra klokken 11 til 12 på P1, og interviewet kan efterfølgende også høres på DR Lyd.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden