Mandag, 9. januar 2023 - af Marianne Singer

Glædelig nyhed: Tv-værts mand bliver del af kronprinsesse Marys inderkreds

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary.
Foto: Martin Høien
TV2-vært Abdel Aziz Mahmouds mand, Andreas Gylling Æbelø, er blevet medlem af Mary Fondens bestyrelse, som kronprinsesse Mary er formand for.

Kronprinsesse Mary kan glæde sig over to nye medlemmer i Mary Fondens bestyrelse. 

Overraskende nok er det ene nye medlem ledelses- og kommunikationsrådgiver Andreas Gylling Æbelø, som mange nok vil genkende fra pressearrangementer som ægtefælle til den populære TV2-vært, Abdel Aziz Mahmoud. 

Abdel og Andreas. 
Foto: Lars H. Laursen

Tager over

Derudover træder ligeledes professor Vibeke Koushede ind i bestyrelsen. 

Kronprinsesse Mary
 Kronprinsesse Mary sammen med Andreas Gylling Æbelø og professor Vibeke Koushede i Frederik 8's Palæ på Amalienborg. 
Foto: Mary Fonden

De to nye medlemmer tager over efter Caroline Heering og Ulla Brockenhuus-Schack, der begge har været en del af Mary Fondens bestyrelse, fra fonden blev stiftet i 2007.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Utrolig glad

- Jeg er utrolig glad for at kunne byde Andreas og Vibeke velkommen i Mary Fondens bestyrelse. Med dem ombord bliver bestyrelsens kompetencer indenfor analyse, forskning og strategisk kommunikation styrket yderligere. Det matcher rigtig godt med nogle af de vigtigste opgaver i Mary Fonden: At udvikle og udbrede viden om vores indsatsområder samt at skabe større forståelse for mennesker, der står udenfor fællesskaberne. 

Samtidig vil jeg gerne udtrykke min taknemlighed til Caroline Heering og Ulla Brockenhuus-Schack for deres store engagement og vigtige bidrag til Mary Fondens arbejde. De har begge en stor andel i etableringen og udviklingen af Mary Fonden til det, vi er i dag, og i vores arbejde med at bidrage til et samfund, hvor alle oplever, at de hører til”, siger kronprinsesse Mary. 

Kongelig formand

Mary Fondens bestyrelse er fondens ledende organ og har udover de to nye medlemmer hofchef for kronprinsparrets hof, Christian Schønau, børne- og ungedirektør i Frederiksberg Kommune, Nina Eg Hansen, tidligere partner i McKinsey, Michael Halbye, og læge og tidligere formand for Ungdommens Røde Kors, Troels Boldt Rømer, med i bestyrelsen.

Bestyrelsen arbejder ulønnet og mødes i gennemsnit fire-fem gange årligt.

Tæt på prinsesse Marie

Det er ikke helt nyt for Andreas at være tæt på de kongelige.

Tidligere har Andreas arbejdet tæt sammen med pinsesse Marie, da han var direktør for AIDSFondet, som prinsessen har været protektor for siden 2012.

Prinsesse Marie
Andreas Gylling Æbel sammen med prinsesse Marie i 2017.  
Foto: Hanne Juul

Fokus på mental sundhed

Vibeke Koushede er professor og institutleder ved Institut for Psykologi, Københavns Universitet.

Vibekes forskning omfatter primært mental sundhed og sundhedsfremme.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden