Gør du som dronningen? Her er Margrethes påsketraditioner

Dronning Margrethe, arkivfoto. 

Dronning Margrethe, arkivfoto. 

Foto: Hanne Juul
For dronning Margrethe er det en fast tradition at bruge påsken på Marselisborg Slot i Aarhus. Derudover har majestæten en række andre traditioner – gør du det samme til påske?

Dronning Margrethe har i en lang årrække holdt påske på Marselisborg Slot i Aarhus, hvor har en række særlige påsketraditioner.

På kongehusets hjemmeside beskrives det, hvilke traditioner dronning Margrethe er særligt glad for, når det gælder påske.

I begyndelsen af 1970erne begyndte dronning Margrethe og prins Henrik en tradition med at male påskeæg med deres to sønner kronprins Frederik og prins Joachim.

Æggene, de malede på, kunne både være hårdkogte æg, som herefter blev spist, og pustede æg, som blev brugt som dekoration. Dronning Margrethe maler stadig gerne påskeæg – også med familien. Se bare i linket herunder.

Børnene på æggejagt i haven

Dronning Margrethe og prins Henrik indførte en anden påsketradition på Marselisborg Slot, hvor børn og gæster skulle på påskeæggejagt i slotshaven. På kongehusets hjemmeside beskrives det:

”Traditionen stammede fra Prins Henriks barndom, hvor han sammen med sine søskende gik ud i haven påskemorgen for at ringe æggene frem med klokker”.

På Marselisborg Slot gemte dronning Margrethe og prins Henrik konfektfyldte æg og malede hårdkogte æg i slotshaven, som børnene skulle ”ringe frem” og medbringe til påskebordet.

På kongehusets hjemmeside ses også en dejlig video af kronprins Frederik og prins Joachim som små drenge, der er på påskeæggejagt i haven på Marselisborg Slot. Den kan du se ved at klikke her.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden