28. sep. 2022
Af Marianne Singer

Grevinde Alexandra efter ændring af børnenes titler: Vi som forældre er dybt chokerede

Grevinde Alexandra ved dronningens jubilæumsfejring for nylig.
Grevinde Alexandra ved dronningens jubilæumsfejring for nylig.
Foto: Hanne Juul
Grevinde Alexandras sekretær Helle von Wildenrath Løvgreen forklarer til BILLED-BLADET, at grevinde Alexandra, prins Joachim og prinsesse Marie er dybt chokerede over ændringen af deres børns titler.

- Det er mit klare indtryk, at alle tre forældre er meget chokerede, lyder det fra grevinde Alexandras sekretær Helle von Wildenrath Løvgreen til BILLED-BLADET, efter at kongehuset onsdag meddelte, at Hendes Majestæt har besluttet, at prins Joachims efterkommere med virkning fra den 1. januar 2023 alene kan benytte deres titler som grever og komtesse af Monpezat, idet deres hidtidige titler som prinser og prinsesse til Danmark bortfalder.

Kede af det

Prins Joachims efterkommere vil således fremover skulle tiltales som excellencer.

Dermed kan prins Nikolai, prins Felix, prins Henrik og prinsesse Athena ikke længere benytte deres prins- og prinsessetitler.

Til B.T. siger grevinde Alexandra følgende:

- Vi er alle uforstående over for beslutningen. Vi er kede af det og i chok. Det her kommer som et lyn fra en klar himmel. Børnene føler sig udstødt. De kan ikke forstå, hvorfor deres identitet tages fra dem.

Presserådgiver Helle von Wildenrath Løvgreen understreger overfor B.T., at grevinden er for påvirket af Kongehusets opsigtsvækkende udmelding til at sige mere på nuværende tidspunkt.

Læs hele kongehusets pressemeddelelse her:

Læs mere om: