Mandag, 4. april 2022 — af Marianne Singer

Har samlet kæmpe viden: Her brillerer kronprins Frederik

Kronprins Frederik på DTU mandag.
Kronprins Frederik på DTU mandag.
Foto: Jesper Sunesen
Kronprins Frederik viste mandag formiddag endnu engang, hvor stor en grøn profil, han efterhånden er blevet i kongehuset.

Der var masser af relevante spørgsmål fra kronprins Frederik, da han mandag formiddag fik en rundvisning på DTU (Danmarks Tekniske Universitet) med fokus på grønne teknologier sammen med klimaminister Dan Jørgensen.

Undervejs fik kronprinsen, der har specialiseret sig indenfor det grønne område, når det kommer til hans kongelige profil, masser af ny og nyttig viden fra en række professorer.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

En stor dag

Det er på alle måder en stor og vigtig dag for alle, der interesserer sig bare lidt for klimaudfordringerne, i det tredje delrapport fra FN's Klimapanel, IPCC, udkommer mandag.

Rapporten sætter fokus på mulighederne for at begrænse udledningen af drivhusgasser samt hvilke teknologiske løsninger, der kan hjælpe til dette.

I den anledning besøgte kronprins Frederik universitetet for at høre mere om, hvor langt fremme Danmark er i forbindelse med at gøre verden mere klimavenlig og bæredygtig.

Ministeren og kronprinsen nærstuderede med stor interesse alle dele, de fik fremvist undervejs.
Foto: Jesper Sunesen

Spændende emner

Professorerne Jacob Østergaard og Marie Münster gav oplæg om digitale energisystemer i kontrolrummet af PowerLabDK, mens professor Tejs Vegge fortalte kronprinsen om batterier i DTU's Elbilslaboratorium.

Herefter fremviste lektor Philip Fosbøl universitetets CO2-fangstanlæg i PILOT PLANT, en 700 m2 stor forsøgshal med laboratorier og værksteder, mens rundvisningen blev afsluttet med en præsentation af Power-to-X-teknologien ved professor Peter Vesborg.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden