Onsdag, 29. april 2020 - af Marianne Singer

Havde ingen anelse: Sådan overraskede dronning Margrethe sin kusine

dronning margrethe
Dronning Margrethe. 
Foto: Hanne Juul
Dronning Margrethe og prinsesse Benedikte kunne vise prinsesse Christina overraskende sager på Gråsten Slot, da hun besøgte dem sidste sommer, fortæller prinsesse Christina til BILLED-BLADET.

Da svenske prinsesse Christina sidste år i august besøgte sine kusiner, ventede der hende spændende overraskelser, afslører hun i sin nye bog "Hon kallades Daisy", der er udkommet på Bonnier Fakta. 

En bog, der handler om de tre kusiners bedstemor, kronprinsesse Margareta, der døde i en alder af kun 38 år og som de derfor aldrig nåede at møde. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Fine legeting

I bogen beskriver prinsesse Christina blandt andet, hvordan dronning Margrethe og prinsesse Bendikte under besøget tog hende med over i slottets legehus, kaldet Det lille hus, hvor allerede dronningen og hendes søstre legede som børn.

Det viser sig, at meget af indretningen, deriblandt sofaen, bordet, stolene, hylder og skåle kommer fra legehuset på Sofiero Slot i Skåne, hvor dronning Margrethes mor, dronning Ingrid, som barn ofte opholdt sig med sin mor Margareta.

Havde ingen anelse

Senere, da dronning Ingrid kom til Danmark, tog hun tingene fra legehuset med sig.

Det er også netop de ting, som prinsessen fremhæver, da BILLED-BLADET i et mail-interview spørger hende, hvad der var nyt for hende under Gråsten-besøget.

– Rent sagligt: At der fandtes fysiske genstande fra hende (kronprinsesse Margareta, red.), hendes smukke soveværelsesmøbler fra Sofiero i Skåne, og så Det lille hus, alle disse ting, der gennem faster Ingrids omtanke er blevet reddet fra vore respektive forældres og deres søskendes barndomssomre i Skåne, fra legehuset på Sofiero ...  Jeg blev meget rørt over den omsorg, som mine kusiner viser over for disse familieminder på Gråsten. Jeg havde ingen anelse om, at de fandtes, lyder det fra hende.

De nævnte soveværelsesmøbler befinder sig i dronning Margrethes soveværelse på Gråsten Slot og var gaver til Margareta fra hendes mand, Gustaf Adolf 6.

 

Prinsesse Christina med sin mand, Tord Magnuson. 
Foto: Mega

Læs hele det store interview med prinsesse Christina og se unikke og flotte billeder fra hendes besøg hos dronningen på Gråsten Slot i det nye nummer af BILLED-BLADET. 

 

Bogen "Hon kallades Daisy" har prinsesse Christina skrevet i samarbejde med journalist Carl Otto Werkelid.

Foto: Bonnier Fakta

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden