Helt særlig anledning: Marie og Joachim mindes prins Henrik

Prins Henrik, prinsesse Marie og prins Joachim

Prins Henrik, prinsesse Marie og prins Joachim

Foto: Hanne Juul
I en ny tv-dokumentar mindes prinsesse Marie og prins Joachim afdøde prins Henrik i en helt speciel anledning.

I den nye tv-dokumentar ”Prinsesse Maries kamp mod madspild” mindes prinsesse Marie sin svigerfar prins Henrik i en helt særlig anledning.

Også prins Joachim mindes sin far i tv-dokumentaren, der havde premiere med første af to afsnit i tirsdags, mens det andet og sidste afsnit kan ses nu på tirsdag i bedste sendetid på DR1.

Prins Joachim og prinsesse Marie med børnene i en scene fra "Prinsesse Maries kamp mod madspild".
Foto: DR/Henrik Vandal

Prins Joachim og prinsesse Marie med børnene i en scene fra "Prinsesse Maries kamp mod madspild".

Joachim og Marie taler om prins Henrik

For Joachim og Marie var det tydeligt, at prins Henrik, der gik bort i februar 2018, havde en tilgang til mad og fødevarer, som er meget moderne.

For prins Henrik var madspild ikke i orden, og det har både Joachim og Marie oplevet.

- Jeg er opdraget til, at mad skal spises op, men også at den mad, der er lavet og ikke blev serveret eller var til overs må ikke smides ud. Det var simpelthen et af min fars  grundprincipper. Det var ufravigeligt, siger prins Joachim i dokumentaren ”Prinsesse Maries kamp mod madspild”, og han fortsætter.

- Min far var krigsbarn, og de har kendt til knaphed, og derfor er det naturligt, at alt skal spises, lyder det fra prins Joachim, og prinsesse Marie supplerer i det meget rørende klip fra tv-dokumentaren.

Rørende tv-klip

- Min svigerfar prins Henrik og mig havde den samme tilgang til mad og respekt for mad og fødevarer, siger Marie og fortsætter.

Prins Henrik og prinsesse Marie
Foto: Aller Foto

Prins Henrik og prinsesse Marie

- Mine forældre var også sådan. Så det er måske et spørgsmål om generation, kommer det fra prinsesse Marie, der understreger, at vores generation har et stort ansvar, hvad angår det at få alle fødevarer udnyttet 100%.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden