Mandag, 3. februar 2020 - af Niels Burgos

Helt særlig fødselsdagshyldest til dronning Margrethe

Arkivfoto: Martin Høien
I anledning af at dronningen fylder 80 i år, har Carlsberg valgt at genoplive det gamle kaldenavn HOF i hele 2020.

For 116 år siden, den 3. februar 1904, kunne Carlsberg som det første bryggeri i verden kalde sig "Leverandør til det kgl. danske hof".

Titlen fik danskerne til at kalde Carlsbergs pilsner for HOF. Bryggeriet tog den populære betegnelse til sig og begyndte selv at kalde Carlsberg pilsneren for HOF i 1914, da man fejrede pilsnerens 10-års fødselsdag.

I 1937 blev kaldenavnet en del af pilsnerens udstyr. Carlsberg skrev det både på label og halsetiket, og fra 1968 stod det også på kapslen. Tegneren Kjeld Nielsen opfandt den røde hofhund, som især blev brugt på reklamerne med fodboldlandsholdet, som Carlsberg har sponsoreret siden 1978.

I 2000 gik man helt væk fra kaldenavnet, men I anledning af at, dronningen fylder 80 i år, har Carlsberg valgt at genoplive det gamle kaldenavn i hele 2020.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Efterlyst i mange år

”Som det første bryggeri der kunne kalde sig "leverandør til det kgl. danske hof" er det naturligt for os at fejre kongehuset. I år er et helt specielt år fordi hendes majestæt  fylder 80 år den 16. april. Det kommer hele Carlsberg-familien til at fejre og for at markere årets begyndelse, kalder vi Carlsberg pilsneren for HOF i hele 2020,” siger Brand Director Christopher Bak Billing.

”Det folkekære kaldenavn har været efterlyst i mange år senest på vores generalforsamling, men vi manglede en god anledning til at genoplive Hoffen. Her på dagen, hvor vi blev leverandør til det kgl. danske hof, skriver vi igen HOF på Carlsberg pilsnerens etiket for at minde folk om den kommende 80-års fødselsdag og Carlsbergs rige arv og historie,” siger Christopher Bak Billing.

Kaldenavnet HOF kommer til at stå på den nye halsetiket på alle Carlsberg pilsnerflasker, hvor det også stod i gamle dage.

Foto: PR
Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Kan købes fra den 3. februar

I det nye design er typografien i Carlsberg-logoet også bragt tilbage mod det enkle og organiske udtryk i arkitekt Thorvald Bindesbølls 116 år gamle originale logo. På samme måde er humlebladet fra humleplanten, der er en af de vigtigste ingredienser i ølbrygning, nu mere lig det mere naturtro humleblad fra 1904.

De nye HOF pilsnerflasker er i butikkerne fra mandag den 3. februar 2020.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden