16. apr. 2016
Af af Dorte Quist

SE BILLEDERNE: Dronningens lykkelige fødselsdag gennem årene

2002 - Prins Joachim, kronprins Frederik, dronning Margrethe, prins Henrik, prins Nikolai
2002 - Prins Joachim, kronprins Frederik, dronning Margrethe, prins Henrik, prins Nikolai
Foto: All Over
Vi har samlet en kavalkade af skønne billeder fra de mange mindeværdige fødselsdage, hvor dronning Margrethe og hendes gennem årene voksende familie har vinket til folket på slotspladsen.

Balkonen på Christian IX's palæ på Amalienborg har dannet rammen om mange, mange fødselsdage i den kongelige familie gennem årene. Især dronningens fødselsdag 16. april er balkonen er fast samlingspunkt for dronningen og prins Henrik og deres børn, svigerbørn og alle børnebørnene. Utallige børnehaver har i årenes løb taget turen ind til Amalienborg for at stå på pladsen og vifte med flag og råbe hurra, når dronnignen kom ud og tog imod på den midterste balkon.

Meld dig til BILLED-BLADETs nyhedsbrev og opdag en verden af fordele! Klik her!

Dronning Margrethe og familien

I begyndelsen var det dronningen, prins Henrik - senere med to de sønner, kronprins Frederik og prins Joachim. Og efterhånden kom svigerdøtre til, og som antallet af børnebørn steg, blev også altanerne til højre og til venstre for dronningens i midten taget i brug. De tre altaner har samlet den kongelige familie gennem årene, hvor folket på pladsen har kunnet følge børnebørnene først kigge ud gennem tremmerne på balkonen, senere stå på tæer for at kigge over gelænderet, før de endelige var høje nok til at se hele pladsen.

På fødselsdagen kl. 12 kommer dronningen igen ud på "sin" balkon sammen med prins Henrik og hele familen for at tage imod og vinke til alle danskerne og turisterne, der kommer for at ønske tillykke med majestætens 76-års fødselsdag.

Se billederne herunder

GALLERI: Dronningens fødselsdag kavalkade

Læs mere om: