Helt særlig grund: Derfor er sydtyskerne så vilde med dronning Margrethe

Se også:

Jublen over det kongelige besøg fra Danmark er stor i Bayerns hovedstad München og det er der en særlig grund til, fortæller ministerpræsident Markus Söder.

På tredjedagen af det tyske statsbesøg gjorde dronning Margrethe stort indtryk i Bayerns hovedstad München.

Efter to dages travlt program i Berlin ankom hun fredag morgen veloplagt til Sydtyskland med det imponerende officielle fly Airbus A350-900, stillet til rådighed af præsident Frank Walter-Steinmeier, fra Berlin til München.

Se den dejlige video af dronning Margrethes besøg i München øverst i artiklen 

Forrrygende dag

Her blev hun kort efter ankomst modtaget med en forrygende velkomstceremoni af Bayerns ministerpræsident Markus Söder, der efterfølgende ikke lagde skjul på sin begejstring for at have dronning Margrethe som gæst. 

Se velkomstceremonien her: 

- Folk i Bayern kan lide kongehuse og det er en stor ære og glæde, at dronningen i dag var her, forklarede han efterfølgende til de lokale medier

Der havde været en rigtig god stemning og dronningen havde virket meget interesseret i det sydtyske, sagde han endvidere.

Derudover havde ministerpræsidenten fortalt dronningen om Bayerns historie.

- Det gør ministerpræsidenten altid selv. Det er så at sige chefens job, lød det fra ham, ifølge medierne.

Travl dag

Efter velkomstceremonien tog dronningen til Glyptothek, som er Münchens ældste offentlige museum med en flot samling af græske og romerske skulpturer samt værker af Bertel Thorvaldsen.

Og derefter gik det straks videre til det hippe Munich Urban Colab, der er en del af Europas største entreprenørskabscenter "UnternehmerTUM".

Undervejs kunne man opleve en interesseret dronning, der stillede spørgsmål og sugede de mange spændende indtryk til sig. 

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden