11. maj. 2022
Af Ulrik Ulriksen

Helt specielle dage: Dronning Margrethe bliver bare ved

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul
Dronning Margrethe har travlt i denne uge, og det meste drejer sig i disse dage om at uddele medaljer og overrække priser.

Tirsdag var dronning Margrethe til stede ved Håndværkerforeningens medaljeoverrækkelse på Københavns Rådhus, og onsdag overrakte Majestæten en fornem videnskabspris – Dronning Margrethe II's Videnskabspris – hos Videnskabernes Selskab midt i København.

Fornem pris i anledning af dronning Margrethe fødselsdag

Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab indstiftede i 2015 en videnskabspris i anledning af dronningens 75-års fødselsdag.

Prisen overrækkes til en forsker under 50 år, og med prisen følger 100.000 kr.

Videnskabernes Selskab har til formål at styrke videnskabens stilling i Danmark og fremme tværvidenskabelig forståelse.

Peter Lodahl, der er professor i kvantefysik og kvanteteknologi ved Niels Bohr-instituttet og centerleder ved Danmarks Grundforskningsfonds Center for Hybrid Quantum Networks, modtog dette års Videnskabspris fra Videnskabernes Selskab for sin banebrydende grundforskning inden for den eksperimentelle kvanteoptik.

Peter Lodahl og dronning Margrethe
Peter Lodahl og dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul

En kæmpe ære

– Det er en kæmpe ære og glæde at modtage dronning Margrethe II’s Videnskabspris. Jeg opfatter det som en fantastisk anerkendelse af alle de dybt dedikerede, talentfulde og originale studerende, forskere og kollegaer, som jeg har haft fornøjelsen af at udforske kvantefysikken sammen med, siger Lodahl.

Læs mere om: