30. dec. 2013
Af Jan Bergman

Her er de første kongelige fester i 2014

Regentparret afholdt i 2013 nytårskur og -taffel for regeringen, repræsentanter for det officielle Danmark og hoffet i Christian VII?s Palæ på Amalienborg i København.
Regentparret afholdt i 2013 nytårskur og -taffel for regeringen, repræsentanter for det officielle Danmark og hoffet i Christian VII?s Palæ på Amalienborg i København.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Regentparret afholder nytårskur og -taffel sammen med kronprinsparret og prinseparret.

På det nye års første dag, samles regeringen og repræsentanter for det officielle Danmark og hoffet til nytårskur og taffel sammen med kongefamilien.

Det sker i Christian VII's Palæ på Amalienborg 1. januar kl. 19.00.

Det er dronning Margrethe og prinsgemalen der er værter. I år deltager også kronprinsesse Mary og kronprins Frederik, samt prins Joachim og prinsesse Marie.

Kort før selve Nytårstaflet modtager regentparret regeringen og særligt indbudte i kur.

Flere nytårskure i januar

Næste nytårskur er sat til mandag 6. januar. Her er det igen regentparret der er værter, når højesteretsdommere, Den Kongelige Livgardes og Gardehusarregimentets Officerskorps kommer til kur i Christian VII’s Palæ på Amalienborg. Her vil kronprinsparret ligeledes være til stede.

Tirsdag 7. januar afholder regentparret nytårskur på Christiansborg Slot med følgende program:

  • Kl. 09.30 Officerer fra Forsvaret samt Beredskabsstyrelsen
  • Kl. 10.00 I., II. og III. Rangklasse
  • Kl. 12.00 Indbudte repræsentanter for større landsorganisationer og kongelige protektioner

Her er også kronprinsparret til stede.

Karetkørsel gennem København

Regentparret kører den traditionelle karetkørsel gennem København tirsdag 7. januar kl. 9.00. Guldkareten eskorteret af Gardehusarregimentets Hesteskadron fra Amalienborg til Christiansborg Slot og efter kuren ca. kl. 13.30 fra Christiansborg Slot til Amalienborg.

Gratulationslister

I anledning af årsskiftet vil der onsdag 1. januar 2014 kl. 10.00-14.00 være fremlagt gratulationslister for Regentparret i Hofmarskallatet, Det Gule Palæ, Amaliegade 18, København K.

Læs mere om: