23. maj. 2020
Af Pia Meisner

Her er dronningens nok mest ikoniske kjole nogensinde

Dronning Margrethe og prins Henrik fejrede sølvbryllup den 10. juni 1992.
Dronning Margrethe og prins Henrik fejrede sølvbryllup den 10. juni 1992.
Foto: Hanne Juul
For mange står dronning Margrethes sølvbryllupskjole fra 1992 klart i erindringen som en af de mest eventyrlige og romantiske kjoler, majestæten nogensinde har båret.

Vi skal helt tilbage til den 10. juni 1992 for at finde dronning Margrethes nok mest eventyrlige og ikoniske gallakjole!

Dronning Margrethe så nemlig ganske og aldeles forrygende ud, da hun ankom til sin og prins Henriks sølvbryllupfest på Fredensborg Slot.

Til denne romantiske og særlige aften havde dronningen i samarbejde med designeren Jørgen Bender kreeret en glimtende drøm af en sølvbryllupskjole, der naturligvis er med i det flotte gemmehæfte "Margrethes kjoler", der i denne uge følger gratis med BILLED-BLADET.

Syet af 60 meter tyl

Dronningen havde selv været med til at tegne gallakjolen, der var blevet skabt af hele 60 meter tyl.

Ud over kjolen var strøet små, glitrende stjerner lavet af sølvlametta og det overdådige skørt var underforet med lilla, dybblå og sort tyl.

https://imgix.billedbladet.dk/bb-71204_1.jpg
Foto: Hanne Juul

Foran var kjolen udsmykket med en blomsterguirlande af forsølvede, kunstige blomster skabt af Det Kongelige Teaters leder af værkstedet for kunstige blomster.

https://imgix.billedbladet.dk/_lhl2190w.jpg
Foto: Lars H. Laursen

Kun én ting var smukkere og mere romantisk end dronningens kjole denne aften ... og det var den sølvbrudevals, dronningen og hendes livs prins dansede sammen i Kuppelsalen.

Størst af alt er kærligheden!

Læs mere om: