8. maj. 2020
Af Marianne Singer

Her er Frederik og Marys favorit-feriesteder i Danmark

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik.
Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik.
Foto: Hanne Juul
For mange er der lagt op til en sommer i Danmark på grund af coronakrisen og mon ikke også kronprinsparret og deres børn vælger at slappe af herhjemme i år?

Det ser ud til at mange danskere kommer til at holde sommerferie indenfor landets grænser i år på grund af coronakrisen.

Og Danmark har da også masser af dejlige steder at byde på, hvis man gerne vil lidt væk fra den travle hverdag og slappe af med familien.

Dejlig ferie i Danmark

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary har altid været været glade for at holde ferie i Danmark og har flere skønne sommerfavoritter at vælge mellem.

Som den aktive familie de er, kan de godt lide at cykle, bade, gå ture og ride i deres ferier og det er der rig mulighed for rundt omkring i landet.

Kancellihuset

For knap to uger siden skiftede kronprinsfamilien residens til Kancellihuset i Fredensborg, som altid har været et yndet fristed for Frederik og Mary samt deres børn, prins Christian, 14, prinsesse Isabella, 13, og tvillingerne, prins Vincent og prinsesse Josephine på ni år.

https://imgix.billedbladet.dk/bb-538742_0.jpg
Kancellihuset.
Foto: Jesper Sunesen

Her har de ofte nydt weekender og holdt ferie og kan nu glæde sig over at bo der fast i de kommende sommermåneder og nyde den grønne natur, der omgiver dem.

Jagthytten i Trend

Et anden dejlig oase for kronprinsfamilien er den kongelige jagthytte i Trend skov, nordvest for Farsø i Himmerland i Nordjylland.

Ifølge biografien Under Bjælken af Jens Andersen har kronprins Frederik som den eneste i kongefamilien altid gjort flittig brug af jagthytten.

Kronprinsfamilien benytter mest den afsidesliggende hytte om efteråret, men hvem ved, om det naturskønne område også lokker her til sommer.

https://imgix.billedbladet.dk/bb-0000034504_0.jpg
Den kongelige jagthytte i Trend skov.
Foto: Martin Høien
https://imgix.billedbladet.dk/ki-ki-0003097.jpg
Den kongelige jagthytte.
Foto: Jørgen Hjort

Oprindelig var jagthytten en folkegave til kong Frederik 9. og dronning Ingrid ved deres bryllup i 1935 og i dag er dronning Margrethe formand for den fond, der ejer jagthytten.

Gråsten Slot

En af kronprins Frederik og kronprinsesse Marys helt store sommerfavoritter er Gråsten Slot i Sønderjylland, hvor de efterhånden har tradition for at begynde deres sommerferie og blive to-tre uger.

Gråsten Slot byder blandt andet på en eventyrlig slotshave, som dronning Ingrid står bag, et ridecenter i kort afstand og måske en tur til Legoland.

https://imgix.billedbladet.dk/20190701_hjp1623.jpg
Gråsten Slot.
Foto: Hanne Juul
https://imgix.billedbladet.dk/20180715_hjp5398.jpg
Kronprinsfamilien overværer ringrideroptoget foran Gråsten Slot i 2018.
Foto: Hanne Juul

Kongeskibet Dannebrog

Måske vælger kronprinsfamilien også at stikke til søs sidst i ferien og ligesom de forgangne år at sejle rundt i landet for at vise deres børn, hvad Danmark har at byde på af spændende seværdigheder og historiske steder.

https://imgix.billedbladet.dk/copy_of_20190503_mho3872.jpg
Kongeskibet Dannebrog.
Foto: Martin Høien

"I dag kastede Kongeskibet Dannebrog anker ved Læsø, hvor vi den første del af dagen har udforsket den smukke ø i Kattegat.
Først begav vi os ud på øens Tanghusrute, hvor fascinerende huse tænget med tang er med til at give Læsø sit særpræg. Undervejs hørte vi om de forskellige tanghuse, der opstod, fordi Læsø manglede strå til tagene. Derfor brugte man ålegræs, og her flere hundrede år senere holder mange af tagene endnu. Det gør de blandt andet på grund af den store saltpåvirkning, som ålegræsset fik, da det lå i havet. Senere besøgte vi Læsø Saltsyderi, hvor øens gamle tradition med at syde salt holdes i hævd." lød det fra kronprinsfamilien på opslaget, der blev delt sidste år i august.

Udover de nævnte steder har kronprins Frederik og kronprinsesse Mary også tidligere nydt deres ferie hos venner i Skagen og det nordsjællandske Tisvildeleje.

Læs mere om: